Sony sai huutia Australian kuluttaja-asiamieheltä

Australian liittovaltion tuomioistuin on määrännyt Sony Europen maksamaan 3,5 miljoonan Australian dollarin (n. 2,15M€) sakot kuluttajia harhaanjohtaneiden lausuntojen esittämisestä.

Sony oli vastoin Australian kuluttajaoikeuksia väittänyt, että neljällä peliharrastajalla ei ollut oikeutta saada rahojaan takaisin verkosta ostamistaan viallisista peleistä. Perusteluksi tälle Sony esitti, että palautusoikeutta ei ole, jos peli on jo ladattu omalle konsolille tai jos sen ostosta on kulunut 14 vuorokautta.

Kuluttajaviranomaisen edustaja Rod Sims totesi, että asiakkaan palautusoikeus ei raukea, vaikka digitaalisen tuotteen on jo ladannut, eikä varsinkaan jonkin mielivaltaisesti päätetyn aikarajan kuluttua.

Oikeus ei myöskään pitänyt hyväksyttävänä sitä, että oikean rahan sijaan Sony olisi luvannut hyvittää ostoksen PSN-kauppaan palautettuina krediitteinä. "Jos ostokset on maksettu rahalla, palautuksen pitää myös olla rahaa", Sims kommentoi.

Australialaisen lainsäädännön mukaan digitaaliseen kauppaan pätevät samat pelisäännöt kuin fyysiseen. Euroopan Sony ei voinut piiloutua omien paikallisten käyttöehtojensa taakse, koska se päästää australialaiset kuluttajat asioimaan Euroopan PSN-kaupassa.

Sony ei aio valittaa tuomiosta.

Kirjaudu kommentoidaksesi