Sony tappiolla - PS3:n myynti kasvoi

Sonyn tänään julkistaman osavuosituloksen mukaan koko konserni teki kuluvan tilivuoden toisella neljänneksellä tappiota 27 miljardia jeniä eli n. 252 miljoonaa euroa. Tappiota aiheutti erityisesti Japanin vahva jeni sekä heikentynyt TV-liiketoiminnan kannattavuus. Tulos oli odotusten mukainen.

Samaan aikaan yhtiön pelikonsoliliiketoiminta kasvoi ja PlayStation 3 -konsolia myytiin 3,7 miljoonaa kappaletta. Nousua edellisvuoteen verrattuna kertyi 200 000 kappaletta. PS3:n kokonaismyynti nousi 56 miljoonaan, jolla PS3 hätyyttelee jo Xbox 360:n 57 miljoonan kokonaismyyntimäärää. Myös PSP-käsikonsolin myyntimäärä nousi hieman.

PS3-pelimyynti kasvoi 37 miljoonaan kappaleeseen edellisvuoden 35 miljoonasta.

Sonyn elokuva- ja musiikkiliiketoiminta oli voitollista tasoittaen hieman kuluttajaelektroniikkayksikön tappiota.

Osavuosikatsauksen yhteydessä Sony alensi kuluvan tilivuoden operatiivisen tuloksen ennustettaan 90%. Sony odottaa tilivuoden jäävän kuitenkin voitolliseksi. Sonyn tilivuosi loppuu maaliskuun lopussa. Nettotuloksen Sony odottaa jäävän vielä tappiolliseksi, mutta edellisvuoteen verrattuna tappion odotetaan kutistuvan huomattavasti.

Galleria: 

Kommentit

Originally projecting a yearly loss of $769 million, Sony is now forecasting losses of $1.2 billion.

lähde: http://ps3.ign.com/articles/121/1211377p1.html

Samasta lähteestä vakavan kuuloinen kommentti:
Kaz Hirai, Executive Deputy President of Sony, said that "management is feeling a serious sense of crisis about the seven years of losses,"

En tiedä mitä lukuja IGN referoi, mutta Sonyn osavuosimateriaalissa tilivuoden operatiiviseksi tulokseksi ennustetaan 20 miljardia jeniä. Aiemmin ennuste oli 200 miljardia.

Nettotulos kylläkin on jäämässä tappiolle, eli verojen ym. jälkeen viivan alle jäävä osuus.

Varmaan seuraavalla neljänneksellä tulee vielä enemmän tappiota tietomurtohässäköiden takia.

IGN mainitsee lähteekseen uutistoimisto AP:n.
Googelettamalla samoja lukuja antaa mm Bloomberg:

"The company predicted a 90 billion-yen ($1.2 billion) annual loss, compared with its earlier forecast for a 60 billion-yen full-year profit."

lähde: http://www.bloomberg.com/news/2011-11-02/sony-forecasts-full-year-loss-o...

IGN:n AP-linkki oli rikki, mutta näemmä molemmat viittaavat nettotulokseen. Edellisvuoden nettotulos oli tappiolla 269 miljaria jeniä, ja nyt ennuste on 90 miljardia.

Molemmat oikeita lukuja, mutta eri riviltä :) Uuista on tältä osin täsmennetty.

hartzu: Uutistoimistoa lähteenä ei linkitetä millekään sivulle, sillä uutistoimistoilla ei ole omia sivustoja jossa uutisia olisi esillä (eivät halua kilpailla asiakkaidensa kanssa). AP uutistoimistona tuottaa lähdemateriaalin jonka pohjalta uutisen ostanut muotoilee oman uutisointinsa tai kuten mm Suomessa laiskat mediat lätkäisevät lähdeuutisen suoraan sellaisenaan.

Tuolla Bloombergin sivuilla muuten vähän paremmin eriteltiin noita Sonyn eri osastoja ja lähes kaikki ovat laskeneet ennusteita, mutta PS3:n ennustetaan edelleen myyvän 15 miljoonaa kappaletta tänä vuonna. Jossain näin vilaukselta että pleikkaripuolen tulos olisi kuitenkin kärsinyt hinnanalennuksesta jota ei oltu suunniteltu niin aikaisin tehtäväksi.

Kyllä AP:lla, Reutersilla ja muillakin uutistoimistoilla on uutiset luettavissa sellaisenaan, mutta IGN linkitti johonkin toimimattomaan linkkiin. AP:n uutinen löytyy tästä linkistä: http://hosted.ap.org/dynamic/stories/A/AS_JAPAN_EARNS_SONY?SITE=SCGRE&SE...

Iplo, ainut luku mikä porukkaa kiinnostaa on se että Pleikan ja Boksin ero kaventui (ainakin nyt). ;)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi