Sony varoittaa Pleikkareiden harmaatuojia

Britannian korkein oikeus tuomitsi eilen Lik-Sang -verkkokaupan Sonyn oikeuksien rikkomisesta, kun Hong Kongissa majaansa pitävä yritys tarjosi PSP-käsikonsoleita eurooppalaisille kuluttajille. Päätöksestä innostuneena Sony onkin uhannut kaikkia PlayStation-tuotteiden harmaatuojia oikeustoimilla.

"Laki on selkeä: PS2-, PSP- ja PS3-konsoleiden harmaatuonti EU:n alueelle ilman Sony Computer Entertainmentin lupaa on laitonta ja aiomme ryhtyä oikeustoimiin kaikkia niitä vastaan, jotka näin päättävät toimia", kertoi Sonyn edustaja, jatkaen: "Loppujen lopuksi pyrimme vain suojelemaan kuluttajia laitteilta, jotka eivät täytä eurooppalaisia standardeja, eivätkä PS3:n tapauksessa ole taaksepäin yhteensopivia PS1- ja PS2-pelien kanssa, eivät toista eurooppalaisia BD- ja DVD-leffoja, eivätkä kuulu takuun piiriin."

Galleria: 

Kommentit

Heh, oma vika kun eivät julkaise PS3:sta Euroopassa tänä vuonna.

Media jätti jyrähtää: "Te ette saa laitetta ennenkuin me sanomme, että te saatte". SONY on kyllä välillä niin täynnä itseänsä, että...

Jos härvelifriikit haluavat ostaa laitteensa muualta niin minusta heillä on täysi oikeus siihen. SONY:n touhu haisee lähinnä vapaiden markkinoiden rajoittamiselta. Itselläkin on US PSP jonka kaveri toi USA:n launchista.

Ylipäänsä typerä maailman alueisiin jako (region se ja tämä ja tuo) on niin viime vuosituhannen touhua eikä oikein kuulu internet aikakauteen. Mutta minkäs teet kun vanhoja setiä torneissaan pelottaa päästää kuristusotetta irti?

Ja se on mielenkiintoista että he julistavat päätöksen vaikuttavan koko EU:n alueella, vaikka tuomio tuli vain Britanniassa. Ei se ihan niin toimi...

EDIT: Ja mitä järkeä on regionvapaassa laitteessa jos Sony estää importlaitteiden ja pelien myynnin?

Eihän tuo nyt tietenkään tarkoita sitä, etteikö yksittäisten laitteiden tuonti olisi mahdollista. Kyse on järjestäytyneen (huom. esim. verkkokaupan) toiminnan estämisestä.

Mutta eipähän tuo mikään ihme ole. Kaikki oikeutemme vähenevät tipoittain :)

Kyllähän tuo on vähän turhaa holhoamista.

Jos haluan tilata jenkeistä pelejä ja leffoja paremman valikoiman takia, niin ensin on pakko hankkia jenkki versio PS3:sta.
Miten tuon hankkii jos PS3:sta ei saa tilata jenkeistä / Hong Kongista suomeen.
Ja kaikki vain sen takia koska leffat ja pelit ovat region suojattuja..

"EDIT: Ja mitä järkeä on regionvapaassa laitteessa jos Sony estää importlaitteiden ja pelien myynnin?"

Siis eikös tossa tarkoteta vaan laitteita, ei pelejä? Vai?

Veikkaan että Sony tahtoisi estää import laitteiden tuleminen europpaan etteipä pal-laitteen myynti menisi hukkaa kun se ilmestyy...

Tosin, tälläistä tapausta ei ole ensimmäistä kertaa (Nintendo teki sama temppua samoin)

On se Sony kyllä hieno firma, kun tietää kuluttajiaan paremmin mikä heille on hyväksi. Onhan nyt selvää, että PS3:ta tilaava asiakas on tietämättään erehtynyt, tai yleensäkin, ei ole tietoinen tekemästään - jopa vakavasta - virheestä. Onneksi Sony huolehtii myös asiakkaista. Aww.

Siis eikös tossa tarkoteta vaan laitteita, ei pelejä? Vai?

Ainakaan Play-Asia ei myy PSP-pelejä eurooppaan joten varmasti sama PS3:sen kanssa. Hienoa Sony!

Kiitos Sony, että pidät puoliani.

Eipä sinänsä että olisin koneita ostamassa importtina, mutta pelien harmaatuonnin kieltäminen on kyllä sieltä jostain. Paljon on iloa jostain aluekoodittomuudesta kun Aasian nettikaupat ei suostu lähettämään pelejä enää tänne?

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi