Sonyn Harrison: PS3 täydessä vauhdissa

Brittiläisen Guardianin toimittaja Jack Schofield maalailee artikkelissaan jo tutuksi käyneitä synkkiä pilviä PlayStation 3:n tulevaisuuden ympärille, mutta puhelimitse haastatateltu SCE Worldwide Studiosin johtaja Phil Harrison kertoi kaiken sujuvan hyvin.

"Pelikehittäjien kannalta olemme täydessä vauhdissa ja yli 10 000 kehitysyksikköä on jo toimitettu. Käytössä on lopullista rautaa, mutta käyttöjärjestelmään on tulossa päivityksiä, mikä on aivan normaalia. Kehittäjillä on nyt myös käsissään uusi ohjain, joten palapelin kaikki osat ovat koossa", kertoi Harrison. Kehitysyksiköt sisältävät Blu-ray -aseman ja monilla on käytössään kirjoittavia asemia, joten ensimmäiset testit pelien toimivuudesta BD-levyltä ovat jo käynnissä. Työn alla on yli 100 peliä ja kaikki suurimmat julkaisijat tarjoavat tukensa konsolille.

Edesmenneen Argonaut Softwaren perustaja ja PS3:lle kehitettävän Heavenly Swordin rahoittajana toimiva Jez San kertoo puolestaan riskien kasvaneen, sillä pelin tekeminen yhdelle alustalle voi maksaa 5-10 miljoonaa puntaa (7,3-14,6€) eikä kellään ole varaa floppiin. Sanin mukaan Blu-ray on PS3:n avain voittoon. "Mielestäni yhdistelmä seuraavan sukupolven pelikonetta ja DVD-soitinta, joka toistaa HD-elokuvia on erittäin houkutteleva korkeasta hinnastaan huolimatta. Ei ole niin tärkeää, millä hinnalla PS3 julkaistaan, vaan mille tasolle sen hinta ajan kuluessa laskee", San päätti.

Forrester Researchin analyytikko Paul Jackson ei aivan luota Blu-rayn vetovoimaan, vaikka uskookin useimpien mielummin hankkivan PS3:n, kuin 1000 dollarin BD-soittimen. Jacksoninkin mukaan kysymys on ennemminkin siitä, kuinka pian Sony saa hinnan laskemaan massoille sopivammalle 300$/200£ -tasolle. Tämä saattaa olla vaikeaa, mikäli aikaisemmat arviot PS3:n 700-880 dollarin tuotantokustannuksista pitävät paikkansa.

Sony kuitenkin valmistautuu seuraavaan suureen markkinointirutistukseensa, joka alkaa Tokyo Games Showsta 22. syyskuuta. Tuolloin kaikkien rakastama SCEI-pomo Ken Kutaragi pitää jo etukäteen jännityksellä odotetun "Next Generation Entertainment Made by the PS3" -puheensa. Pieniä tiedonmurusia voi tosin odotella jo Saksassa järjestettävästä Games Convention -tapahtumasta 24.-27.8.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi