Sonyn PS4-myynnit laskussa

Juuri julkaistussa osavuosikatsauksessaan Sony ilmoitti myyneensä tilivuoden toisella neljänneksellä 3,9 miljoonaa PS4-konsolia, joka on satatuhatta vähemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten.

Konsernitasolla Sony teki hiukan edellisvuotta heikomman tuloksen, liikevaihto putosi 10% noin 147 miljardiin euroon, ja liiketulos ennen veroja putosi lähes puoleen ollen noin 350 miljoonaa euroa. Pelkästään peliosaston liikevaihto noudatti suunnilleen samaa linjaa (pudotusta 11%), mutta tulos laski vain noin 20%. Liikevaihdon laskua selitti PS4-konsolien alempi vähittäishinta, mutta tuloksen kannalta positiivista olivat madaltuneet valmistuskustannukset. Lisäksi kannattavuutta paransi kasvanut pelimyynti, ja tulevaisuudennäkymiä parantaa digitaalisen kaupan lisääntyminen.

Myyntiennusteita Sony ei lähtenyt korjaamaan, vaan tavoitteena on edelleen toimittaa tämän tilivuoden aikana 20 miljoonaa PS4:ää, johon ilmeisesti sisältyy myös ensi viikolla julkaistava PS4 Pro. Kaikkiaan PS4-konsoleita on maailmalle lähetetty tähän mennessä 47,4 miljoonaa kappaletta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi