Se on nyt uusi vuosi ja uudet käyttöjärjestelmät, tuumasi Valve, ja lakkasi tukemasta kourallista vanhempia Windows-järjestelmiä.

Tuki loppui 1. tammikuuta. Valveen mukaan pelit ja Steam itsessään toimivat luultavasti vanhoilla käyttöjärjestelmillä vielä jonkin aikaa, mutta toimimisen jatkuvuutta ei voida taata. "Rohkaisemme asiakkaitamme päivittämään laitteensa mieluummin ennemmin kuin myöhemmin", yhtiö tuumaa tiedotteessaan.

Steamin ydinohjelmat nojaavat vahvasti palvelimeen sisällytettyyn Google Chromeen, mikä ei enää toimi Windowsin vanhemmilla käyttöjärjestelmillä. "Nämä vanhemmat käyttöjärjestelmät ovat myös alttiita haittaohjelmille ja muille vaikutuksille. Haittaohjelmat voivat vaikeuttaa tietokoneesi, itse Steamin tai pelien toimintaa, eikä tiliäsi voida suojata yhtä hyvin."

Kovin suurta osaa Steamin käyttäjistä tämä ei koske. Viime joulukuun tietojen mukaan noin 0,15% asiakkaista käyttää 8.1:ä ja noin 0,68% on uhmakkaasti pitäytynyt Windows 7:ssä. Kyse on silti sadoista tuhansista pelaajista.

Kirjaudu kommentoidaksesi