Pitkän linjan suosittu Twitch-striimaaja Byron Bernstein eli Reckful menehtyi eilen.

Bernstein tuli tunnetuksi saavutuksistaan World of Warcraftissa ja nousi pian ensimmäiseksi maailmanlaajuisesti tunnetuksi striimaajaksi Twitchissä. Yli 936 000 tilaajan kanava on yksi suoratoistoalustan suosituimmista.

Bernstein oli ollut jo pitkään avoin mielenterveysongelmistaan ja vedonnut ihmisiin pyytäen heitä käyttäytymään inhimillisesti toisiaan kohtaan myös internetissä. Muun muassa masennuksesta kärsineen Bernsteinin oletettu kuolinsyy on itsemurha. Tämän seurauksena keskustelu mielenterveydestä ja internetkulttuurin vaikutuksista on nostettu jälleen esille sosiaalisessa mediassa.

Bernsteinille järjestettiin tänään kaikkien aikojen suurin pelinsisäinen muistotilaisuus World of Warcraftissa. Verkkotilaisuus oli WoWin historian massiivisin pelaajien organisoima tapahtuma. Striimaaja Asmongold vieraili useilla eri palvelimilla osallistuen näkyvästi kollegansa muistamiseen. Hänen striiminsä lahjoituksista 20 000 dollaria ohjataan itsemurhia ehkäisevään kriisityöhön.

"Tällaisina aikoina on helppo ajatella pahaa, johon ihmiset kykenevät, mutta emme voi unohtaa myös viattomuutta ja ystävällisyyttä", muistutti Asmongold.

Kirjaudu kommentoidaksesi