Suomen peliteollisuuden historiikki julki

Suomen pelialan 30-vuotinen taipale on nyt dokumentoitu Sinivalkoinen pelikirja-historiikkiin. Kirja kokoaa yksiin kansiin alan historian ja kaupallisen tuotteet. Taustatyönä on mm. haastateltu merkittävää joukkoa alan toimijoita ja taustavaikuttajia.

”Toimiala ei ole täysin vakavasti otettava ennen kuin sillä on kaiken muun lisäksi oma historiankirjoituksensa”, kommentoi Suomen pelialan keskuksen johtaja KooPee Hiltunen. ”Kaikki muut varteenotettavan toimialan elementit Suomen pelitoimialalla on ollutkin jo pitkään. Nyt on myös dokumentoitu historia. Sinivalkoinen pelikirja on vaikuttava paketti. Se on toisille nostalgiatrippi nuoruuden peleihin, toisille vankka tietopaketti pelialan kehityksestä. Se on tarkka, helppolukuinen ja hyvin kirjoitettu kuvaus niistä vaiheista, joiden kautta Suomen peliteollisuus on noussut nykyiseen asemaansa.”

Projektia rahoitettiin osin joukkorahoituksen avulla, josta kertyi yli 15 000 euron edestä ennakkotilauksia. Mittavan kirjaprojektin takana vaasalainen toimittaja Juho Kuorikoski.

Kirja on saatavissa kaikista merkittävimmistä kirjakaupoista ja sitä täydentää http://sinivalkoinenpelikirja.com/ sivusto.

Galleria: 

Kommentit

Aiheesta juteltiin myös muutaman kuukauden takaisessa Podcastissa täällä: http://media.konsolifin.net/podcast/?podcast=163#ep163. Paikalla kirjan kirjoittaja Juho Kuorikoski sekä Fobos-pienkustantamon Jarkko Lehtola.

WaLuigin kynäilemä kirja-arvostelu taas löytyy täältä: http://www.konsolifin.net/playstation/jutut/259/.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi