Suosittu striimaussivusto Twitch on pistänyt Donald Trumpin kanavan tilapäisesti jäihin. Syynä päätökselle kerrotaan epäasiallinen käytös.

"Vihamielinen käyttäytyminen ei ole sallittua Twitchissä" kertoi striimauspalvelun edustaja TechCrunch-sivustolle. "Politiikkamme mukaisesti presidentti Trumpin tilille on annettu tilapäinen jäähy Twitchistä striimissä tehtyjen kommenttien takia, minkä lisäksi loukkaava sisältö on poistettu."

Haitalliseksi luokitellut puheet ovat kummatkin peräisin Trumpin kampajatilaisuuksista. Niistä ensimmäisessä Trump kuvailee Yhdysvaltoihin saapuvia meksikolaisia huumeongelmaisiksi raiskaajiksi, jotka tuovat maahan mukanaan ongelmia. Toisessa tilaisuudessa kuvaillaan taloon murtautuvia rikollisia espanjankielisellä hombre-sanalla, joka viittaa mieheen.

Twitchin suunnasta kerrotaan, että palvelu ei tee poikkeuksia sääntöihinsä poliittisen tai uutisarvoisen sisällön takia.

Striimaussivuston lisäksi myös sosiaalinen verkkosivusto Reddit sulki The_Donald-subreddit-alueensa, jossa pääasiallisesti jaettiin Trumpia koskevaa sisältöä. Sulkemisen yhteydessä viitattiin muun muassa sivuston uuteen sääntöön, jonka mukaan "yhteisöt ja käyttäjät, jotka edistävät vihaa identiteetin tai haavoittuvuuden perusteella, kielletään".

Twitch on sulkenut viime aikoina myös muita tilejä. Esimerkiksi suosittu Dr. Disrespect sai jokunen päivä sitten bannit.

Kirjaudu kommentoidaksesi