Tällainen on Xbox One

Odotus palkittiin ja Microsoft paljasti vihdoin uuden sukupolven konsolinsa. Xbox Infinity, Xbox 8, Xbox Loop. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta Microsoftin mielestä se oikea on Xbox One. Kuvatakseen uuden Xboxin mahtia olohuoneen viihdekeskuksena, tunnuslausetta ”All in One” muistettiin mainita ahkerasti.

Toisin kuin Sony, Microsoft esitteli uuden konsolin ulkomuotoa sitä auliisti hivelevissä lähikuvissa. Mukana tulee täysin uusittu Kinect 2.0, sekä päällisin puolin kovin tutun oloinen ohjain tuttuine nappeineen. Pelaajan tarjolle tulevat kuitenkin entistä tarkemmat ohjaussauvat, liipaisimet, sekä paranneltu ristiohjain. Itse konsoli sisältää 8 gigatavua RAM-muistia, 500 gigatavun kovalevyn sekä odotetusti Blu-ray -aseman pelejä pyörittämään. Konsoli liitetään entiseen tapaan televisioon HDMI-kaapelilla.

Kuten edellisenkin Xboxin kohdalla, tuntuu Microsoftin panostus viihdepalveluihin olevan runsasta ainakin Amerikassa. Julkistustilaisuuden alusta reilu osa käytettiinkin tv-palveluiden esittelemiseen. Kanavia, ohjelmia ja pelejä voi vaihtaa sulavasti ja nopeasti puheentunnistuksen avulla. Kinectin uusittu kamera ja Skype taas mahdollistavat usean hengen yhteiset videoneuvottelut. Pilvipalvelut ovat myös iso osa Microsoftin konsolistrategiaa. Kauko-ohjaimena kaikelle toimii tarvittaessa Smartglass.

Microsoft painotti myös eksklusiivisuuden voimaa. Tällä hetkellä kehitteillä on enemmän pelejä kuin koskaan aiemmin, näistä eksklusiiveja Xbox Onelle on 15 kappaletta. Suunnittelupöydällä on myös kahdeksan täysin uutta pelisarjaa. Julkaisupeleistä mainittiin toistaiseksi ainoastaan Forza Motorsport 5. Osansa tilaisuudessa sai myös Suomen ylpeys Remedy, jonka Quantum Breakia esiteltiin trailerin voimin. Esityksen loppuosa oli pyhitetty täysin Call of Duty: Ghostsille, jonka ladattava lisäsisältö tulee ensimmäisenä juuri Microsoftin konsolille. Myös Electronic Arts hehkutti uusia urheilupelejään.

Xboxin lippulaivasarja Halo lohkaisi myös osan julkistustilaisuudesta. Vaikka uutta peliä ei paljastettukaan vielä, itse Steven Spielberg kertoi työstävänsä Halo-maailman pohjalta tv-sarjaa Xbox Liveen. Sarjaa tehdään ilmeisen vakavissaan, sillä hehkutuksen yhteydessä mainittiin esimerkiksi Game of Thrones sekä Breaking Bad.

Xbox One julkaistaan myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Hinnan suhteen Microsoft piti vielä sanaisen arkkunsa suljettuna, mutta lupaili esitellä uuden sukupolven pelejään tulevilla E3-messuilla kesäkuussa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi