Yhdysvaltain presidentin ja videopelien välinen nokkapokka on saavuttanut yhden välipisteensä, kun Donald Trumpin ja pelialan johtajien tapaaminen on takana päin. Tilaisuudesta on kuultu tietoja tiedotteiden ja paikallaolijoiden kautta, minkä lisäksi Valkoinen talo on ladannut verkkoon videon täynnä väkivaltaa.

Valkoisen talon omalle Youtube-kanavalle ladattu video näyttää minkälaista väkivaltaa pelaavat kuluttajat kohtaavat. Klipissä nähdään otteita muun muassa pelisarjoista Call of Duty, Sniper Elite, Fallout, Wolfenstein sekä Dead by Daylight, mutta sen tarkempaa kontekstia itse liikkuvassa kuvassa ei nähdä.

"Tämä on väkivaltaista, eikö olekin?" kerrotaan Trumpin sanoneen videon nähtyään. Voit katsoa klipin alta, mutta huomaathan sen sisältävän väkivaltaisia kohtauksia peleistä.

Itse keskustelutilaisuus pidettiin loppujen lopuksi suljettujen ovien takana, joten varsinaista video- tai äänimateriaalia jutustelusta ei ole.

Osanottajien mukaan tilaisuudessa ei ollut paljoakaan puhetta mahdollisista rajoituksista pelien sisältöön liittyen. Keskustelu keskittyi lujatekoisempiin ikärajoihin ja vapaaehtoisiin toimenpiteisiin, joihin ala voisi itse tarttua.

Yhdysvaltain pelialan Entertainment Software Association -järjestö kertoo tiedotteessaan keskustelun käsitelleen muun muassa ikärajamerkintöjä sekä tieteellisiä tutkimuksia, joiden mukaan pelaamisella ja väkivaltaisuudella ei ole yhteyttä. Myös Yhdysvaltain perustuslain ensimmäinen lisäys ja sen peleille antama suoja mainitaan järjestön tekstissä.

Trumpin kerrotaan olleen mieleltään avoin tapaamisen aikana. Valkoisen talon tiedotteen mukaan presidentti tiedosti, että osa tutkimuksista on osoittanut videopeliväkivallan ja oikean väkivallan välillä olevan riippuvuuksia.

"Keskustelu keskittyi siihen, turruttavatko väkivaltaiset videopelit, mukaan lukien graafisesti tappamista simuloivat pelit, yhteisömme väkivallalle." todetaan tiedotteessa.

Kirjaudu kommentoidaksesi