Tappamispelejä ei haluta olympialajiksi

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach ei usko e-urheilun kelpaavan olympialajiksi sen väkivaltaisuuden vuoksi. Bach kommentoi asiaa Associated Pressin haastattelussa Indonesiassa järjestettävien Aasian kisojen yhteydessä.

"Emme voi ottaa olympialaisten ohjelmaan pelejä, jotka kannustavat väkivaltaan ja syrjintään. Niin sanotut tappamispelit ovat olympiahengen vastaisia, eikä niitä siksi voi hyväksyä."

Elektroninen urheilu on näytöslajina tämänvuotisissa Aasian kisoissa, ja ne saattavat päästä viralliseen ohjelmaan neljän vuoden kuluttua Kiinassa. Olympialaisiin e-urheilun hyväksymistä on käsitelty muun muassa tänä kesänä KOK:n päämajassa Sveitsissä.

Itse miekkailussa aikoinaan kilpaillut Bach selittää, miksi e-urheilu eroaa esimerkiksi hänen omasta lajistaan tai ammunnoista: "Tietysti monen urheilulajin lähtökohdat ovat oikeiden ihmisten oikeissa taisteluissa, mutta urheilu on sivistyneempi muoto tästä. Jos e-urheilun pääasia toisen tappaminen, ei yhteensovittaminen olympia-arvojen kanssa ole mahdollista."

Elektronista urheilua ei siis varmasti nähdä kisakentillä Tokiossa vuonna 2020 eikä todennäköisesti edes Pariisissa 2024.

Kirjaudu kommentoidaksesi