Electronic Arts kertoi aiemmin tällä viikolla, että rap-duo JVG:n hittibiisi Tarkenee soi ensi perjantaina ilmestyvän NHL 19:n soundtrackillä. Kuukausimaksullisessa EA Access -palvelussa julkaistu ennakkoversio kuitenkin paljastaa, että valikoiden taustalla pauhaa varsin erilainen kappale kuin mihin ravintoloissa ja radion äärellä on totuttu.

Suomalaiskaksikon rallatus on nimittäin joutunut urheilupeleille ominaisen sensuurin kohteeksi. Kappaleen sukuelin- ja päihdeviittaukset on normaalin käytännön mukaisesti poistettu kokonaan, jotta pelin ikäsuositus ei nousisi julkaisijan kannalta epäedullisen korkeaksi.

Ymmärrettävän siistimisen lisäksi leikkauspöydälle ovat jääneet myös verrattain viattomat haukkumasanat "limanuljaska" ja "hullu", joista jälkimmäisen puuttuminen luo jo yksistään useita töksähteleviä taukoja lyriikoihin.

Muita sensuroituja termejä ovat muun muassa "selätys" ja hinnanalennusta tarkoittava lainasana "rabatti".

NHL 19:n ikäsuositus on yleiseurooppalaisen PEGI-järjestelmän mukaan 12 vuotta. Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimiva ESRB on puolestaan arvioinut nimikkeen sopivaksi 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kummatkin luokitukset sallivat lievät voima- ja haukkumasanat.

Tarkenee on kautta aikain ensimmäinen suomenkielinen kappale, joka on päätynyt EA Sportsin NHL-pelisarjan soittolistalle.

Kirjaudu kommentoidaksesi