Toshiba vetäytyy HD DVD -liiketoiminnasta

Japanilainen elektroniikkajätti Toshiba on ilmoittanut luopuvansa HD DVD -formaatista. Yhtiö ei enää kehitä, valmista tai markkinoi HD DVD -tuotteita, mutta ylläpitää tukipalveluita jo myydyille tuotteille.

Odotettu päätös perustuu markkinoilla tapahtuneisiin viime aikaisiin muutoksiin, jotka ovat lisänneet kilpailevan Blu-ray-formaatin suosiota HD DVD:n kustannuksella. Toshiba uskoo, että nopea vetäytyminen on paras ratkaisu teräväpiirtomarkkinoiden kehittymisen kannalta.

Yhtiö aikoo panostaa jatkossakin teräväpiirtolaitteissa tarvittaviin teknologioihin kuten muistien, prosessorien, verkkolaitteiden ja pienten kiintolevyjen kehitykseen.

HD DVD -markkinoilta vetäytyminen aloitetaan vähentämällä soittimien toimituksia siten, että liiketoiminta lakkaisi maaliskuun loppuun mennessä. Myös PC- ja pelilaitteisiin tarkoitettujen irtoasemien massatuotannosta pyritään eroon samassa ajassa, kuitenkin asiakkaiden toiveita kuunnellen.

Microsoft ei ole toistaiseksi ilmoittanut suunnitelmiaan Xbox 360:lle myytävän HD DVD -aseman jatkosta.

Galleria: 

Kommentit

Nonni! :P

Taisi muutamakin tonttu mennä Toshiballa kankkulan kaivoon(Super Bowl..). Siirtyykö Toshiba nyt siis esim. kehittämään Blu-ray-soittimia?
Nopeasti tämä kyllä tosiaan päättyi.

Peli on nyt selvä ja monella varmasti suuretkin hankinnat saavat tästä lähtölaukauksen. Videovuokraamoille tämä voi tietää uutta kultakautta, kenties viimeistä ennen virtuaalijakeluun siirtymistä.

Ensi jouluksi Star Wars- ja Lord of the Rings -trilogiat teräväpiirrolle ja suuret massat saadaan vauhdilla uuden formaatin pariin.

"Ensi jouluksi Star Wars- ja Lord of the Rings -trilogiat teräväpiirrolle ja suuret massat saadaan vauhdilla uuden formaatin pariin."

Ja taas kuskataan käyttökelpoista viihde-elektroniikkaa tonneittain köyhien maiden ongelmajätteeksi. Tisk-Tisk.

kyllähän tää oli odotettavissa. so long HD-DVD

Ainakin täällä stadis [ztadiz] elektroniikka kierrätetään ilmaiseksi, kuntien Sortie-asemien kautta. Sinne vaan lavalle wanhat pölyttyneet koneen rähjät, eikä tarvitse maksaa centtiäkään tästä käynnistä. Kierrätys kun on jo maksettu laitetta hankkiessa.

Sieltä roina jatkaa matkaa Kuuskoski Oy:lle, joka kierrättää osat takaisin teollisuuden raaka-aineiksi.

Kun ostaa kerralla laadukasta, köyhällä kun ei ole varaa halpaan, ei näitä käyntejä tarvitse toistaa liian usein.

Vuoden aikana viety: 3 kpl putkitelevisioita + 2 kpl tulostimia.

:)

Harmi vain kaikki eivät näin toimi, eikä kaikkialla tuollaisia mahdollisuuksia ole :I

Tämähän oli selviö jo alusta asti. Hyvä että Toshiba lopetti sätkimisen ja antautui suosiolla. Future is Blu.

Eiköhän se Microsoft laita Blueray aseman vakioksi boxiinsa. DVD:n kapasiteetti kuitenkin rajallinen. Antaisi pelitaloille aivan uudet mahdollisuudet pelien kehitykseen sekä XBOX360:lle että PS3:lle. Kuitenkin pelien pitää näyttää samalta molemmilla konsoleilla ja nykyään harvassa ovat alustojen yksinoikeuspelit.

Vanhojen boxien omistajat joutuisivat hankkimaan ulkoisen BR-aseman mutta kyllähän Microsoft jo tuon PC-maailmassa osaa.

Playstation teki sen taas! Kauaan ei tarvinnut edes otella. KO!!

Ja voe voe... Ei playstation edelleenkään ole kaiken avain. SONY on vain yksi Blu-Rayta tukeva firma... Nii ja jonatz: ei todellakaan tule xbox 360:aan sisäistä blu-ray asemaa pelikäyttöön. Kuinkas tehdään niille muille 20 miljoonalle konsolille, joissa on dvd. Varmasti sitten seuraavassa sukupolvessa blu-ray asema on jo yleistynyt.

jysky_91:Ei playstation edelleenkään ole kaiken avain. SONY on vain yksi Blu-Rayta tukeva firma...

Ei ehkä... mutta melkein joka lähteessä on sanottu että PS3 on ollut MERKITTÄVIN tekijä Blu-raylle. Eli en menisi vähättelemään PS3:sta tässä asiassa.

jysky_91 oot ihan vähän pihalla...

"Ei ehkä... mutta melkein joka lähteessä on sanottu että PS3 on ollut MERKITTÄVIN tekijä Blu-raylle. Eli en menisi vähättelemään PS3:sta tässä asiassa."
Uskon, että se vaikuttaa asiaan, mutta tuo juttu taitaa kuitenkin tulla siitä, että kun lasketaan bluray soittimia, niihin otetaan mukaan myös ps3:t

Onhan se nyt aivan selvää että Microsoft laittaa Xbox 360:een Blu-ray aseman kun elokuvat tulee tulevaisuudessa sille. Ja pelintekijät saavat rauhassa tunkea sisältöään "samalle" levylle riippumatta konsolista.

Se kuka on ollut merkittävin tekijä on täysin yhdentekevää muille kuin tiettyjen konsoleiden fanipojille :)

asia on enemmänki niin että bluray teki sen ps3:lle. Ainakin isoveljeni osti ps3n koska se oli niin halpa bluraysoitin :P

"Ja pelintekijät saavat rauhassa tunkea sisältöään "samalle" levylle riippumatta konsolista"
Etkö siis oikeasti tajua, että ei xbox360:n peleistä voi tehdä kahta versiota, toinen xbox 360:n blurayversiolle ja toinen dvd:lle.

Hyvä juttu kieltämättä. Itseltä löytyy PS3 ja Xboxin HD-DVD soitin, kyllä PS3 vie tässä pisteet käytettävyydellään.

Noh, vielä kun saisi PS3:n ominaisuuksiin bitstream-tuen, niin olisi riittävän hyvä Blu-Ray soitin. Ottaa kyllä kieltämättä päähän, kun DTS MA ja Dolby True HD jää hyödyntämättä, vaikkakin True HD:n saa PCM-äänenä ulos.

Sinnitellään sitten pari vuotta pelkällä DVDllä sitten laitetaan uusi boksi jossa Blu-ray asema. Eiköhän siihen mennessä siitä löydy tuki DVD levyillekkin.

Tai vaatii Blu-ray aseman tarra peleihin. Eiköhän tuohon jokin ratkaisu löydy jysky 91. Se on varmaa että asema tulee 360:lle se että pelit jäisivät DVD levyille olisi järjetöntä. Tajuatko.

Ihan kiva, että tämäkin "sota" saatiin päätöksen (ja vielä näin vähillä kuolonuhreilla^^)

Mutta asiaan. Luultavaa on, että Mikkisofta tekee ulkoisen BR aseman tässä joskus. Mutta se, että pelitkin siirtyisi BR:lle niin on hieman epätodennäköistä ainakin pariin vuoteen. Ja itsekkin luulen, että tämä olisi lopulta pirun hankala toteuttaa mikkisoftalta. Kuitenkaan kaikki eivät varmasti halua maksaa siitä vielä lisää, että voivat jatkossa pelata pelejä XO:lla, varsinkin kun olet jo kerran konsolin ostanut... Ehkä joku vaihtokampanja tuohon kohtaan niin vois onnistua... ehkä.

Mutta itselle kelpaa vielä DVD usemman vuoden ajan. Hyvin toimii ja halvalla saa leffat ja muut hommattua.

No hei jos kahen vuoden päästä alkaa uus konsolisukupolvi...

aa... hyvä pointti jysky, mutta en usko siihen kuitenkaan ^^.

Eikös se sorny uhkaillut joskus, että PS3 tulee pysymään ainakin 10 vuotta ja mikkisoftakin tais joskus höristä jotain samaa luokkaa XO:lla.

mutta aika näyttää.

Aikaisempiin kokemuksiin ja käytäntöihin vedoten uskallan väittää MS:nn tuovan uutta laitetta markkinoille 4-5 vuoden kieppeillä. Sonya taas en epäilee PS3:n hyllyttämisestä pitkään aikaan. PS2 on lojaalisuudesta tänäpäivänäkin hyvä todiste, verrattuna vaikkapa alkuperäiseen Xboxiin..

PS3 on myös laitteena todellakin ollut tulevaisuutta, vielä tänäkin päivänä (yli vuosi ilmestymisensä jälkeen) vasta markkinoita valtaamassa olevalla BluRay-asemalla ja opeteltavine ohjelmointeinensa. Jos ei jotain mullistavaa keksitä niin en usko, että PS3 juuri PS2 iästä poikkeaa. Ei ainakaan eliniän lyhentämisen osalta.

tästähän sikiäisi ehkä vielä hyvä keskustelun tynkä tuonne foorumien puolelle...

Mutta kuitenkin. Juurikin tuohon PS2:sen pitkäikäisyyten vedotan se MS:kin taisi ruveta miettimään tuota XO:n pidempää mahdollista elinikää. Voin muistaa myös väärinkin tämän mutta silti.

Ja todellakin PS3:lla on hyvät mahdollisuudet olla hyvinkin pitkäikäinen konsoli ja saatan sen jopa joskus hommatakkin, mutta laajempaa peli tarjontaa ja BR leffojen halpenemista odotellessa XO riittää vallan mainiosti.

"Onhan se nyt aivan selvää että Microsoft laittaa Xbox 360:een Blu-ray aseman kun elokuvat tulee tulevaisuudessa sille. Ja pelintekijät saavat rauhassa tunkea sisältöään "samalle" levylle riippumatta konsolista."

Sisäisenä ei varmasti tule ennen seuraavaa Xboxia. Ulkoinen tulee varmasti jo ennen kesää. Ja osaatko edes kuvitella millaiset kustannukset pelistudioille tulee jos alkaisivat vielä vääntämään 2 versiota (DVD ja BluRay) peleistään. Tämä näkyisi jo pelien hinnoissakin

"No hei jos kahen vuoden päästä alkaa uus konsolisukupolvi...

Yhdyn aikaisempaan kommentoijaan..jysky on kyllä pihalla ja pahasti tämän kanssa. Eipä MS varmasti tuo uutta konsolia ennen vuotta 2011 markkinoille. Se olisi oikeasti täysi itsemurha MS:n konsolibisnekselle.

DaVinski: PS2 oli ylivoimainen markkinajohtaja. Ei sellaista lypsylehmää mikään firma tapa kuin pakon edessä.

Lojaalisuudella ei ole paljon mitään tekemistä tämän asian kanssa. Alkumatkassa PS2 pelasti sen mitä PS3 törsäsi menemään.

Pakko sanoa tähän, että onneksi Toshiba luopui näin pian HD-DVD:stä. Vertailuna voidaan pitää Sonyn betamax-kautta. Sonyhan yritti väkisin pitää kuollutta ja kuopattua formaattia hengissä vaikka tiesikin ettei mahdollisuuksia enää ole.

Ja boxin kohdalla uskon, että on vaan ajan kysymys kun iso M julkistaa sinisäteen ulkoisena versiona. Sisäiseen en usko.

Siis mitä porukkaa tääl oikee on? Tähä mennessä yksi konsolisukupolvi on ollut noin viisi vuotta ja sitten parin vuoden päästä se tulee sitten taas täyteen. Uskon, että viimeistään 2010 lopulla uusi konsoli on jo ulkona. Sitäkään en ymmärrä, että joku todella luulee, että ms vaihtaa blu-ray tekniikkaan pelien kehitystä vielä tässä sukupolvessa. Kaikki 20 miljonaa konsolia olisi vaihdettava tai olisi pakotettava ihmiset ostamaan bluray asemalla varustettu boxi. Eihän siinä olisi mitään järkeä.

No jaa. PS2 taidettiin julkaista tuossa 2000 ja PS3 tuossa 2007 (siis euroopassa) eli eikös tuo tee jo 7 vuotta... ja PS2 myy yhä, että siitä voi hyvin tulla se 10 vuotinen konsoli ennenkuin se on kuollut ja kuopattu. Kuitenkin PS2:sta tuetaan yhä.

MS teki vähän oudosti Xbox:n kanssa aikoinaan (lopettivat sen tukemisen täysin yms.), mutta MS on yrittänyt oppia virheistään ja jo nyt on minun mielestäni XO:lla laajempi pelivalikoima kuin mitä Xboxilla oli. Tarkoitan tällä siis eri peli genrejä ja niiden edustusta. Tällä varjolla XO voi hyvinkin kestää pidempään kuin mitä aikaisempi malli, varsinkin jos saavat Aasiassa myynnit nousemaan noiden Japsi ropejen avulla.

En kyllä kiellä mahdollisuutta etteikö MS:lle tulisi hätä käteen ja sitten lykkäisi uuden konsolin pihalle nopeammin, mutta enenmmin lisäisin XO:lla ensin tuota kiintolevyn hyödyntämistä. Eli siis jos XO:ssa on kovo, voisit valita että pelistä osa ladataan sinne, joka taas nopeuttaisi pelin latausaikoja. Tämä olisi ihan mukava uudistus ja tällä tavalla voitasiin ehkä nostaa vielä grafiikoiden tasoakin.

PS3:ssa tämä kiintolevylle lataus on, mutta se ei ole vapaehtoista. XO:ssa kun ei ole pakollista olla kiintolevyä (vaikka se varmaan kuitenkin suurimmalla osalla on) niin tämä voitaisiin tehdä vaihtoehtoiseksi. Eli voisit pelata peliä lataamatta sitä kiintolevylle tai sitten voit nopeuttaa peliä lataamalla sitä kiintolevylle.

Huh, tulipas tekstiä.

" Kaikki 20 miljonaa konsolia olisi vaihdettava tai olisi pakotettava ihmiset ostamaan bluray asemalla varustettu boxi. Eihän siinä olisi mitään järkeä. "

Eipä tuo olisi yllättäväkään veto mikkisoftalta, tullut ennenkin niin järkeviä ideoita ulos.

Niinhän ne voi 95-ps3 pelaajan silmin käsittää

Smirre: No luultavasti sillä on jatkumon kanssa tekemistä mikäli myyntiä tapahtuu. Kuitenkin myyntiä taas tulee satsauksen puitteissa. Sama kun mietit kumpi oli ensin, muna vai kana. Onhan lisäksi noita PSOne muunnelmiakin vielä olemassa.

Lojaalisuudesta puhuttaessa ärsyttää vieläkin silloisena xboxin omistajana, kun vedettiin viimeiseen asti rahaa ulos ennenkuin lopettamispäätös tuli. Mitään ei myönnetty ennenkuin viimeisinä päivinä. Sääli silloisia konsoleiden ostajia, niitä kuitenkin muutama pettynyt taisi olla.

Toivottavasti Microsoftin kärsivällisyys XO:n kanssa kuoppien osuessa kohdalle kuitenkin riittää. Pahimmillaan tulee sama päivitysrumba mikä pahimpaan aikaan oli tietokoneiden kanssa.

" Niinhän ne voi 95-ps3 pelaajan silmin käsittää "

Jos tuo nyt oli viittaavinaan ikääni, niin koristele vaan sitä 91 numeroasi nimessäsi :)
Ja koita siihen perään väittää ettei MS olisi joskus tehnyt tyhmiä päätöksiä pelimaailmassa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi