Tubecon Awardsin Vuoden pelikanava 2016 -palkinnon voitti Lakko

Eilen järjestetyssä Tubecon Awardsissa palkittiin parhaita suomalaisia vloggaajia. Voittajien joukossa oli myös Eric Savolainen, joka tunnetaan paremmin Lakkona.

Alun perin Jämsästä kotoisin oleva 23-vuotias Eric "Lakko" Savolainen palkittiin Vuoden pelikanava -tittelillä. Palkinto ei ollut Savolaiselle ensimmäinen, sillä voitto tuli samaisesta kategoriasta jo vuonna 2015. Lakko on yksi suosituimmista suomalaisista vloggaajista. Hänen ylläpitämällään kanavalla on yli 379 000 tilaajaa ja videoilla yli 95 miljoonaa näyttökertaa. Tubettamisen oheella Lakko on ehtinyt tehdä muun muassa Juuso "Herbalisti" Kaarikuusen kanssa Subilla pyörinyttä Lakon ja Herban BOKSI -ohjelmaa sekä kappaleen nimeltä Aamuyö. Tänä kesänä Lakko julkaisi myös oman vaatemalliston, joka tehtiin yhteistyössä vaatebrändi Jack & Jonesin kanssa.

Tubecon on pohjoismaiden suurin tubettajien tapahtuma, joka kerää yhteen vloggaajat sekä heidän faninsa. Vuodesta 2014 asti järjestetty tilaisuus keräsi vuonna 2015 yhteensä yli 10 000 vierailijaa ja tänä vuonna tapahtuma laajennettiin kaksipäiväiseksi. Tubeconia järjestää Tubecon Oy.

Kommentit

Tottakai kaikki palkinnot menee näille jonnejen suosimille mainstream kanaville. Jokainen joka seuraa suomalaista tube tarjontaa vähän syvällisemmin tietää että palkinnon ansaitsisi niilo22games.

Nämä ovat näitä tämän päivän Miika Huttusia ja Thomas Puhia. MoonTV:n selostajakaksikosta kasvoi lehdenkustantajia, päätoimittajia ja pr-ammattilaisia. Saa nähdä minne Lakon ja Herban eväät riittävät.

Tubecon sai palautetta tuosta Awardsista itse tubettajilta. Moni tunnettu tubettaja antoi isoa kritiikkiä siitä, että vain paljon tilaajia keränneet vloggaajat saivat ehdokkuuksia. Palautetta annettiin myös siitä, että Tubecon on tullut kauaksi siitä mitä sen piti olla. Kuuroille korville palaute ei mennyt, vaan yksi osakkaista antoi 40% koko yrityksen osakekannasta suoraan uudelle yhdistykselle, jonka takana nämä tubettajat sitten ovat. Joukossa niitä, jotka kritiikkiä antoivat. Siispä ensi vuotta odotellessa ja sitä, että kehittyykö tämä siihen suuntaan millaiseksi se alun perin myös luotiin. 

Tubettajat kritisoivat Suomen suurinta Youtube-tapahtumaa: Onko Tubecon tähtikultin mainoskone vai areena uusille tekijöille?

Tubecon tubettajille! Suomalaiset tubettajat perustavat yhdistyksen – ja nousevat tapahtuman suurimmaksi yksittäiseksi omistajaksi
http://goo.gl/r0VXa7

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi