Twitch tekee muutoksia vihamielistä käytöstä ja häirintää koskeviin käytäntöihinsä tammikuussa.

"Tiedämme, että monet Twitchissä olevat ihmiset – etenkin naiset, LGBTQIA+ -yhteisön jäsenet, mustat, alkuperäiskansat ja värilliset ihmiset – valitettavasti kokevat edelleen suhteettoman paljon häirintää ja hyväksikäyttöä verkossa, myös meidän palvelussamme", Twitch toteaa.

Uudet säännöt erittelevät kielletyiksi muun muassa etelävaltioiden eli Amerikan konfederaation lipun, koska se on "historiallisesti ja symbolisesti yhteydessä orjuuteen ja valkoisen ylivallan ryhmiin". Myös mustan, ruskean, keltaisen ja punaisen kasvomaalin käyttäminen on kielletty, ellei kyseessä ole erityinen koulutustilanne.

Seksuaalinen häirintä on lisätty sääntöihin kokonaan omana luokkanaan. Uusi käytäntö tuo voimaan "paljon alhaisemman suvaitsevaisuuden esineellistämisen tai häirinnän suhteen". Lisäksi tarkennetaan jo olemassa olevia sääntöjä, jotta niiden kiertäminen olisi entistä vaikeampaa.

"Näiden muutosten tarkoitus ei ole rankaista, vaan suojella yhteisöä paremmin, joten jaamme ne ennen päivitetyn käytännön voimaantuloa varmistaaksemme, että sinulla on riittävästi aikaa ymmärtää muutosta", Twitch kertoo.

Twitchin uusi käytäntö tulee voimaan 22. tammikuuta 2021.

Kirjaudu kommentoidaksesi