Shroud of the Avatar -roolipeliä kehittävä yhdysvaltalainen Portalarium hakee jälleen lisää rahoitusta projektilleen.

Yhtiö julkaisi eilen ilmoituksen SeedInvest-joukkorahoituspalvelussa. Tavoitteena on saada kasaan kaksi miljoonaa dollaria kahden kuukauden aikana. Keräyksen onnistumisen ehtona on vähintään 500 000 dollarin saavuttaminen.

Vuoden 2013 maaliskussa julkistetun pelin kehitykseen on tähän mennessä käytetty yli 18 miljoonaa dollaria. Suurin osa summasta on kerätty ulkopuolisilta tahoilta.

Kehittäjäryhmällä on taustallaan kokemusta roolipelien tekemisestä jo 80-luvulta lähtien. Yhtiön johdossa työskentelee Ultima-sarjan luoja Richard Garriott ja tuottajana toimii Ultima Onlinen alkuperäinen ohjaaja Starr Long.

Viiden episodin mittaiseksi kaavaillun seikkailun ensimmäinen osa oli alun perin tarkoitus julkaista vuonna 2014, mutta lopulta tekijät saivat ulos vain hyvin alkeellisen version Steamin Early Access -palvelun kautta. Nyt peli on viipynyt alfavaiheessaan jo kaksi ja puoli vuotta.

Viimeisimmässä tiedotteessaan kehittäjät lupasivat varsinaisen julkaisun kuitenkin vielä tämän vuoden puolelle.

Shroud of the Avataria on mahdollisuus pelata joko yksinpelinä tai MMO-muodossa useiden muiden seikkailijoiden kanssa. Myyntivalteiksi mainitaan muun muassa avoin hiekkalaatikkomaailma ja syvällinen Tracy Hickmanin kirjoittama tarina.

Portalarium ottaa yhteistyön yleisönsä kanssa tosissaan, sillä peli käyttää osittain pelaajien tekemiä assetteja ja markkinoinnissa hyödynnetään fanin kyhäämää traileria.

Early Access -versiolla kerrotaan olevan viidestä tuhannesta viiteentoista tuhanteen aktiivista pelaajaa kuukausittain.

Kirjaudu kommentoidaksesi