Puhelimen sijaintipalveluihin ja tosielämän liikkumiseen luottava Pokèmon GO on saatu julkaistua Australiassa, Uudessa-Seelannissa sekä Japanissa. Australian viranomaiset ilmoittivat heti kättelyssä hupaisista lieveilmiöistä Darwinilaisella poliisiasemalla.

Pokémon GO heittää pelaajat samoilemaan maastoon virtuaalisten taskuhirviöiden perässä. Googlen karttapalveluihin luottava peli oli päättänyt piilottaa Sandshrew-otuksen poliisiaseman hollillle, joka aiheutti jo hämminkiä paikassa työskenteleville viranomaisillekin. Koppalakit joutuivat jopa kommentoimaan häslinkiä virallisilla Facebook-sivuillaan. Samassa yhteydessä muistutettiin, että maisemia tutkiskellessa on hyvä katsoa ajoittain muuallekin kuin mobiililaitteen näyttöön.

Pokémon GO ei ole ilmestynyt toistaiseksi Suomessa, sillä serveriongelmat ovat lykänneet uumoiltua julkaisuajankohtaa hieman. Sekä peli että pelaaminen on maksutonta, vaikka mukaan onkin heitetty mikromaksuja.

Ingressinkin kehittänyt Niantic Labs on työstänyt Pokémon GO -peliä yhdessä Nintendon kanssa.

Kommentit

Tämä taitaa nyt tietää Windows-puhelimesta luopumista. Paikkatieto yhdistettynä jatketun todellisuuden sovellukseen vihdoin megahitti.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi