Venäjä on tiettävästi muuttamassa piratismilakejaan taistellakseen laajalle levinneitä boikotteja ja pakotteita vastaan.

Monet pelialan suuret toimijat ovat reagoineet tahoillaan Putinin joukkojen hyökkäykseen Ukrainaan. Peliensä myynnin Venäjällä ovat lakkauttaneet muun muassa Activision Blizzard, Epic Games, Microsoft ja Electronic Arts. Pelialan ulkopuolelta esimerkiksi Apple ja Netflix ovat lopettaneet toimintansa Venäjän alueella.

Venäjän kerrotaan nyt taistelevan pakotteita vastaan. City AM -sivusto raportoi, että valtion tukeman Rossijskaja Gazeta -sanomalehden mukaan Venäjän hallitus on jo muuttanut joitakin paikallisia IP-säädöksiä ohittaakseen länsimaisten patentinhaltijoiden oikeudet. Raportti toteaa Venäjän käytännössä laillistaneen piratismin ottamalla käyttöön aivan uusia lakeja, joiden nojalla yritykset voivat käyttää niin sanottujen epäystävällisten maiden tarjontaa ilmaiseksi.

Uusilla säädöksillä viitataan yleisesti siihen, että venäläiset tuottajat saavat valmistaa tiettyjä tavaroita, joita muut länsimaiset yritykset yleensä toimittavat. Kyseiset lait voitaisiin ulottaa myös lisensoimattomien ohjelmistojen käyttöön.

Lisää aiheesta:

Kirjaudu kommentoidaksesi