Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Verkkohyökkääjälle linnatuomio

Online-palveluiden kaatamiseen tarkoitetun Titanium Stresser -järjestelmän kehittänyt Adam Mudd on tuomittu kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Ohjelman kehittäessään 16-vuotias Mudd myi järjestelmän kyberrikollisille 386000 punnan (n. 453 tuhatta euroa) hintaan. Järjestelmää on käytetty verkkohyökkäyksiin yli 1,7 miljoonaa kertaa, ja sillä on häiritty muun muassa Xbox Liven, Minecraftin ja Teamspeakin toimintaa.

Mudd myönsi syyllisyytensä, mutta oikeutta jakanut tuomari ei suostunut muuttamaan tuomiota ehdolliseksi. Hänen mukaansa tuomion täytyy antaa selkeä signaali mahdollisille tuleville yrittäjille, että vastaavaa ei ole suositeltavaa yrittää jatkossa.

"Olen täysin vakuuttunut siitä, että tämä ei ollut sinulle pelkkää peliä. Kyseessä oli rahaa tuottava liiketoiminta, ja ohjelmisto teki täsmälleen sitä, mihin se oli suunniteltu", tuomari Michael Topolski totesi tuomiota julistaessaan.

Titanium Stresserin kaltaisen järjestelmät perustuvat yleensä bottiverkkoihin, eli virusten tai matojen avulla kaapattuihin koneisiin, jotka voidaan etäkomennoilla käskeä tuottamaan suuri määrän kuormaa kohteeksi valittuun verkko-osoitteeseen. Järjestelmien kehittäjät eivät useinkaan käytä niitä omiin tarkoituksiinsa, vaan vuokraavat kolmansille osapuolille, jotka haluavat syystä tai toisesta kaataa verkkopalveluita.

Kirjaudu kommentoidaksesi