Floridassa tapahtuneen kouluampumisen jälkeen on Yhdysvalloissa jälleen nostettu aseiden kontrollointiin liittyvät asiat pöydälle. Kaikki eivät kuitenkaan kohdista keihäänkärkeä samaan suuntaan, sillä Kentuckyn kuvernööri Matt Bevinin mielestä kouluampumiset johtuvat eittämättä videopeleistä.

Leland Conwayn haastattelema republikaanipoliitikko puhuu peleistä, jotka ovat listattu aikuisemmalle yleisölle, mutta joita lapset pääsevät silti pelaamaan. Niissä juhlistetaan hänen sanojensa mukaan ihmisten teurastamista.

"On pelejä, jossa kirjaimellisesti [matkitaan näitä tekoja] ja annetaan pelaajille mahdollisuus ansaita pisteitä tehden täsmälleen samaa, joita nämä oppilaat tekevät kouluissa", Bevin kertoo viitaten kouluampumisiin. Hän jatkaa kuvailemalla pelejä, joissa "ansaitaan ylimääräisiä pisteitä tappamalla ihmisiä, jotka makaavat maassa anellen henkensä puolesta". Yhtäkään peliä ei haastattelussa mainita nimellä.

Bevin vertaa pelejä pornografiaan, sillä hänen mukaansa kumpikin viihteenmuoto on turruttanut ihmisten aistit muun muassa naisten sekä ihmiselämän arvojen suhteen. "Niitämme sitä mitä kylvämme", kuvernööri toteaa.

Bevin ei kysyttäessä halunnut suoraan lähteä kieltämään väkivaltaisia pelejä, vaan hän peräänkuulutti tuottajien vastuuta omista tuotteistaan. "Mihin tarvitsemme vaikkapa videopeliä, joka kannustaa tappamaan ihmisiä?", poliitikko kysyy penäten, mitä arvoa tällä on elokuvissa, televisiosarjoissa ja laulujen lyriikassa shokeeraamisen ja muutaman taalan tienaamisen lisäksi.

Videopelien lisäksi Bevin mainitsee myös muita syitä, minkä takia Yhdysvaltain moraalinen kompassi on kateissa. Yksi syy on hänen mukaansa vanhempien, kirkkojen ja koulujen luopuminen vastuustaan ohjata lapsia. Tämän takia nuoret muodostavat omia sääntöjään ilman pelkoa seuraamuksista. Ohessa hän mainitsee lääkkeiden yleisyyden ja niiden huonot puolet potentiaalisena syynä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun samainen kuvernööri syyttää videopelejä kouluväkivallasta. Hän on käsitellyt asiaa muun muassa tammikuisessa Facebook-videossaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi