Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

VR-ala kasvaa Suomessa

Virtuaali- ja lisätty todellisuus (VR ja AR) ovat viimeisen kolmen vuoden aikana kasvaneet merkittäväksi teollisuudenalaksi Suomessa. Kasvua ovat siivittäneet sekä erinomainen ohjelmisto-osaaminen että vahvat pelialan yritykset.

Suomen Virtuaalitodellisuuden yhdistyksen FIVR:n ry ja Tekesin yhteisessä selvityksessä tutkittiin suomalaisyritysten toimintaa VR:n ja AR:n parissa. Alan yrityksiä tunnistettiin yli sata, ja vaikka toimijat ovatkin vielä valtaosin pieniä, alle kymmenen hengen yrityksiä, niiden yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi esimerkiksi vuosien 2015 ja 2016 välillä nelinkertaiseksi.

Tutkimukseen osallistunut Tekesin asiantuntija Tuomas Henttonen ylistää suomalaisia pelistudioita: "Suomessa on maailman kovin pelialan osaaminen, ja pelinkehittäjät ovat kansainvälisesti tunnettuja. Suomen pelialalta tuttu yhteistyön ja korkean tavoitetason tekeminen näkyy myös virtuaalitodellisuuden parissa". Tekes pyrkiikin ruokkimaan kasvua rahoittamalla VR- ja AR-alan yrityksiä 30 miljoonalla eurolla vuosien 2017-2019 aikana.

VR-alaan panostavaan Team Finland Mixed Reality -kampanjaan voi tutustua tarkemmin Tekesin sivuilla.

Kirjaudu kommentoidaksesi