Steamin yhteisöalusta VRChat on kieltänyt modit ja täten jättänyt osan pelaajista täysin ulkopuolelle.

Menestyksekäs sosiaalinen virtuaalisen todellisuuden keskustelualusta VRChat on kuohunnan keskipisteessä uusimman päivityksensä jälkeen. Päivitys kielsi kaikki modit, minkä vuoksi VRChat ei ole enää muun muassa modattuja saavutettavuusominaisuuksia tarvitsevien pelaajien käytettävissä.

Modikielto liittyy Easy Anti-Cheat -ohjelmiston integrointiin, jolla yritetään estää mahdollisesti haitallisia modeja. Monet pelaajat ovat ilmaisseet huolensa ja pettymyksensä, sillä VRChatissa ei ole juuri lainkaan sisäänrakennettuja saavutettavuusominaisuuksia. Osa pelaajista on suutuksissa mukavuuteen vaikuttavien modien, kuten pelissä vietetyn ajan näyttävän kellotaulun, menettämisestä.

VRChat on sittemmin joutunut arvostelupommituksen kohteeksi Steamissa, jossa sen kokonaisarvio on tällä hetkellä erittäin negatiivinen. VRChatin subreddit on puolestaan täynnä ihmisiä, jotka irtisanovat VRChat Plus -tilauksensa ja kehottavat muita seuraamaan perässä.

VRChat-tiimi ilmoitti blogikirjoituksessaan ottavansa huomioon saamansa palautteen, mutta vahvisti myös pitävänsä jo tehdyt muutokset voimassa.

Kirjaudu kommentoidaksesi