Kulunut vuosi 2020 on selkeästi peli-investointien ennätysvuosi.

Kolmannella vuosineljänneksellä kirjatut 5,2 miljardin dollarin investoinnit tuovat vuoden kokonaissumman 9,9 miljardiin dollariin. Aiempi ennätysvuosi oli 2017, jolloin investoinnit kipusivat lähes 8 miljardiin dollariin.

Vuosineljänneksen sijoitukset koostuivat pääasiassa listautumisanneista, joiden kokonaismäärä oli 2,1 miljardia dollaria ja joiden osuus koko investoinnista oli 41 prosenttia. Listautumisanneista suurin oli Unityn 1,3 miljardin dollarin anti, mutta myös Corsair, Kakao Games ja Archosaur Games / Zulong Entertainment osallistuivat. Listautumisannissa yritys tarjoaa osakkeitaan yleisön ostettavaksi, kun se listautuu pörssiin ensimmäistä kertaa.

Toinen merkittävä tekijä oli Epic Games, joka keräsi rahoitusta yhteensä lähes 1,8 miljardia dollaria eli 34 prosenttia koko potista. Epiciä seurasivat Unity 1,3 miljardilla dollarilla ja kunto-ohjaussovellusten kehittäjä Zwift 450 miljoonalla dollarilla. Heidän takanaan olivat järjestyksessä Kakao Games, Archosaur Games, Corsair, Wildlife Studios, Caffeine, Playco ja Mobile Premier League.

Fuusioiden ja yritysostojen suhteen ilmoitettujen kauppojen kokonaisarvo oli yli 3,5 miljardia dollaria. Luku on reilusti kaksinkertainen edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Kolmannen vuosineljänneksen investointeja johtivat eurheilu ja mobiiliala.

Tarkkoja tilastoja ja selvityksiä on luettavissa DDM:n verkkosivuilla.

Kommentit

Investointien osalta se on myös ennätysvuosi pelaajille. Ainakin sille osalle jotka ovat heti satsaamassa uuden sukupolven konsoleihin. Uutta tv-tasoa, televisiota, valaistusta, lisävarusteita jne. on ollut jo ostoslistalla. Ennen Olympialaiset vauhdittivat elektroniikan kiertoa, tänään se voi olla pelikonsolit.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi