Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Wii U tukee jopa kolmen teran kiintolevyjä

Nintendon Yhdysvaltain johtaja Reggie Fils-Aime kertoi Wii U:n tukevan ulkoisia kiintolevyjä aina kolmeen teraan asti. Aiemmin laitteen on kerrottu tukevan 32 gigan kokoisia SD- ja SDHC-muistikortteja.

Wii U:ssa itsessään muistia on joko 8 gigaa (Basic) tai 32 gigaa (Premium).

Lisää yksityiskohtia marraskuun lopussa julkaistavasta konsolista löydät mm. Ulukain kirjoittamasta artikkelista Nintendon Wii U -presentaatio pähkinänkuoressa.

Galleria: 

Kommentit

Mihin helvettiin kolmea teratavua tarvitaan???

Ladattaviin peleihin, mediaan, jne. Miksi joku tarvitsee tietokoneeseen teratavuja tilaa?

Voisi ennemmin kysyä miksi vain 32 gigaa tallennustilaa. Naurettavaa alkaa leikkimään ulkoisten kovojen kanssa. Olisi voinut kyllä lisämaksua vastaan laittaa isomman kovon laitteen sisään.

Ei sitä kolmea teraa ole pakko hankkia Wii U:ta varten. Reggie vain ilmoitti että se on maksimimäärä.

Kolmen Tera Patrickin kiintolevy... mmm... eiku mitä!

"Voisi ennemmin kysyä miksi vain 32 gigaa tallennustilaa. Naurettavaa alkaa leikkimään ulkoisten kovojen kanssa. Olisi voinut kyllä lisämaksua vastaan laittaa isomman kovon laitteen sisään. "

Taitaa olla kooltaan sen verta pieni toi laite, ettei sinne oikein normaaleja levyjä saa kunnolla mahtumaan. Olisin kyllä itsekin mieluummin laittanut 8 gigaisen tilalle 32 gigaisen ja 32 tilalle 64. Toinen mitä ihmettelen on se, että miksei tue SDXC-kortteja, niillä saisi kuitenkin 64-128 gigaa tilaa ja olisi näppärämpi kuin ulkoinen kiintolevy.

^ Eikö se sisällä oleva SSD ole saman kokoinen kuin Pleikkarin käyttämä kovo? Wii U:n kanssa vain päädyttiin nopeuteen ja hiljaisuuteen tallennuskapasiteetin sijaan. Tai vaikka olisikin pienempi, niin on kyllä prioriteetit pahasti pielessä, jos laitteen koko menee käytettävyyden edelle, joten ei se voi olla se syy.

"Wii U:n kanssa vain päädyttiin nopeuteen ja hiljaisuuteen tallennuskapasiteetin sijaan."
Olen samaa mieltä, tavoitteena on nimenomaan nopeus ja hiljaisuus, levyt ovat samankokoisia. Eikä valintaa oikein hinnallakaan voi perustella, sillä 32 gigan SSD-levyn hinnalla saa jo ainakin 200 gigan peruskiintolevyn.

^ Ei siellä mitään kokonaista SSD:tä varmaan ole, vaan vain pari flash piiriä emolevyyn integroituna. Tai siis näin ainakin oletan. Jos olisi SSD niin sittenhän sen voi luultavasti itse jotenkin vaihtaa isompaan jos sille kokee tarvetta, samaan tapaan kuin pleikkarissa nyt.

No ei varmasti ole mitään ssd-levyä vaan juuri pari piiriä juotettuna emoon

Ei olisi kyllä maailmaa kaatanut jos olisi tehnyt tilaa edes SSD-asemalle. Noh taitaa jäädä kaupan hyllylle jo senkin takia, koska konsolia ei saa valkoisena 32 gigan muistilla. Todella outoja on päätöksiä nintendo tehnyt WiiU:n kanssa. Aluelukitus, värit, kiintolevy, lisäohjaimet joita ei saa kaupasta julkaisun yhteydessä jne. Huomaa kyllä, että kyseessä on Japanilainen yritys. Vastaavia "virheitä" ei länsimaiset suuryritykset tekisi.

"Noh taitaa jäädä kaupan hyllylle jo senkin takia, koska konsolia ei saa valkoisena 32 gigan muistilla.".......teetkö sä sun konsoli ostopäätökset sen mukaan, minkä värisenä laitetta saa? Meneekö feng shuit v*tuiksi mustasta konsolista?

"Meneekö feng shuit v*tuiksi mustasta konsolista?"

Itseasiassa menee, koska sisustus on täysin kiiltävää valkoista yhdistettynä kirkkaisiin väreihin. Muutenkin tuo kiiltävä musta näyttää niin halvalta ja rumalta. Mustaa ei kotoa löydy muuta kun telkkareiden kehyksistä. Mutta se ei ole välttämättä se pointti. Jos kerta tarjolla on myös valkoinen malli, mutta ainoastaan 8 gigan muistilla varustettuna. Tässä on kyllä markkinointi / suunnittelutiimi tehnyt aivan järkyttävän tyhmän virheen. Muutenkin piilottaisin itse konsolin kaappiin, muiden laitteiden viereen. Ainoa mistä olen kiinnostunut on tuo tablettiohjain. Sen haluisin valkoisena. Olisin valmis jopa ostamaan tuon mustan konsolin, jos vain saisin ostettua erikseen toisen valkoisen ohjaimen (yksi makuuhuoneeseen ja toinen olohuoneeseen). Mutta tämäkään ei ole mahdollista, kun erillisiä ohjaimia ei tule myyntiin julkaisussa. Nyt jää ainoaksi vaihtoehdoksi äänestää lompakolla.

Osoitan myös mieltä, kun Nintendo tukee vieläkin naurettavaa aluelukitusta. Aivan varmasti tulee taas pelejä, jotka ei kantaudu ikinä eurooppaan. Jos julkaistaan, niin japanin ja yhdysvaltojen jälkeen. Tämä on nostanut rapakon takana ainakin melkoisen keskustelun.

"Aluelukitus"

No tämä on kyllä perseestä, pakko myöntää. Tosin on tainnut aina olla Nintendon vehkeissä aluekoodit joten ei pitäisi tulla yllätyksenä kenellekkään.

"värit"

Eiköhän sieltä jossain vaiheessa eri värejä tule enemmän kuten kaikissa Nintendon vehkeissä. Itseä tosin kummastuttaa miksi kukaan jättäisi konsolin ostamatta väärän värin takia, paitsi jos on aivan täysin tossun alla :-D

"kiintolevy"

Sinänsä vähän kaksipiippuinen juttu, toisaalta tämä ratkaisu on ihan hyvä, koska se tarkoittaa yhtä lämpöä tuottavaa osaa vähemmän sisällä, mutta toisaalta taas totta kai enemmän tilaa = parempi. Onneksi tuohon kuitenkin käy standardit SD-kortit sekä usb-kovalevyt, jotka ei hirveän isoja sijoituksia ole jos lisätilaa tarvitsee. 32Gb SD-kortit taitaa maksaa 30-40 euroa ja 500-1000Gb usb-levyjä saa varmaan jollain 50-120 eurolla.

"lisäohjaimet joita ei saa kaupasta julkaisun yhteydessä"

Tablettiohjaimia ei saa, mutta eipä niille mitään käyttöä olisikaan kun mikään julkkaripeli ei tue useampaa tablettiohjainta jos nyt en ihan väärin muista. Muistaakseni Nintendo oli sanonut että lisäohjaimet tulee kauppohin kunhan ilmestyy pelejä jotka niitä tukee. Kuitenkin jos onnistuu sen rikkomaan, niin uusia voi tilata suoraan maahantuojalta jos olen oikein käsittänyt.

"Huomaa kyllä, että kyseessä on Japanilainen yritys. Vastaavia "virheitä" ei länsimaiset suuryritykset tekisi."

Nää on kyllä niin pikkujuttuja mun mielestä, varsinkin kun vertaa vaikkapa Nokian lähiaikojen kämmeihin. Tai Applen iOS 6 karttasofta-sekoiluun. Tai MS:n RRoD-kämmiin. Tai miljoonaan muuhun ihan vitusti isompaan kämmiin länsimaiselta firmalta.

"Nää on kyllä niin pikkujuttuja mun mielestä"

Kenelle on, kenelle ei.
Mielestäni todella isoja kämmejä. Kehitys on mennyt eteenpäin älyttömästi, mutta Nintendo vaan ei jostain syystä seuraa muiden jalanjälkiä. Kyseessä on kuitenkin pelaamiseen tarkoitettu laite, eikä sen sisältä löydy kuin max 32gb tallennustilaa. Eihän tuo riittäisi edes PS3:lle julkaistulle DC universe onlinelle. Olen todella paljon kaikkea lisähärveliä vastaan, joka täytyy sijoittaa laitteen ulkopuolelle (kovalevyt, asemat, isot USB vastaanottimet jne).

"miksi kukaan jättäisi konsolin ostamatta väärän värin takia, paitsi jos on aivan täysin tossun alla"

Todella typerä kommentti. Itse ainakin valitsen kaikki tuotteet ulkonäön perusteella. Samalla tavalla kuin puhelimet, näytöt, tietokoneet, kaijuttimet jne. Kuten kommentoin aiemmin ei itse konsolin värillä ole väliä. Tabletohjaimella kuitenkin on. Se tulee olemaan käden ulottuvilla ja esillä koko ajan, ja en todellakaan tule hommaamaan rumaa kiiltävän mustaa ohjainta. Varsinkaan kun tiedän, että siisti valkoinen on olemassa, mutta en saa sitä ostettua mistään. Lisäksi käyttäisin itse kahta ohjainta. Toinen olisi olohuoneessa ja toinen viereisessä makuuhuoneessa. Jos myöhemmin julkaistaisiin kahta ohjainta tukevia pelejä, niin sehän olisi vain plussaa.

"Nokian lähiaikojen kämmeihin"?
En ole huomannut uusissa tuotteissa vikaa. Oletko sinä?

Et ilmeisesti ymmärtänyt kommenttiani "virheistä". Jos vaikka Nintendo palkkaisi yhden hyvän länsimaisen konsultin neuvomaan asioissa ja mitä kuluttajat haluavat laitteilta. Perusasioita, mitä pitäisi ottaa nykyaikana huomioon:

- erinomaiset nettipalvelut ja kauppapaikka peleille ja muulle medialle
- toimivat moninpelit
- pilvipalvelut
- tallennustilaa ladatuille peleille
- avoimuutta (aluelukitus pois)
- värit (musta ja valkoinen molemmille malleille 8 / 32gb, kuten kaikki muut mobiililaitteet markkinoilla)
- valikot, teemat ja äänet (wiillä ainakin oli aivan järkyttävät :D)

Nämä tuli ensimmäisenä mieleen, jotka ovat itsestäänselvyyksiä.
Nintendon ajattelutapa, että valkoinen on halpa ja musta deluxe on todella raivostuttavaa. Olin vielä tämän kuun alussa aivan innoissani WiiU:sta ja ennakkovaraus tehtynä. Nyt tuntuu, että jokainen uutinen latistaa tunnelmaa.

"Olen todella paljon kaikkea lisähärveliä vastaan, joka täytyy sijoittaa laitteen ulkopuolelle (kovalevyt, asemat, isot USB vastaanottimet jne). "

Jos sä laitat konsolit kaappiin piiloon jokatapauksessa, niin mitä väliä noilla on? Lisätilaa saa myös jokatapauksessa halvoilla SD-korteilla jotka ei jää ulkopuolelle häiritsemään.

"Todella typerä kommentti. Itse ainakin valitsen kaikki tuotteet ulkonäön perusteella."

Ehkä oli vähän harkitsematon kommentti mutta en kyllä itse ymmärrä, miksi ostaa kaikki ulkonäön perusteella. Itsellä menee tarkoituksenmukaisuus/ominaisuudet ainakin heittämällä ulkonäöstä ohi. No, ehkä se laitteiden ulkonäkö on tosiaan joillekkin niin tärkeä asia :-)

"En ole huomannut uusissa tuotteissa vikaa. Oletko sinä? "

Menee liian offtopikiksi mutta kyllähän noissa on paljonkin vikaa omaan makuun. SD-korttipaikkojen puuttuminen muista malleista paitsi 820:sta nyt vaikka esimerkkinä joka tulee ensimmäisenä mieleen. Myös WP käyttiksenä on mielestäni virhe, sen tän hetkisten rajoitusten ja typerien päätöksien takia.

Pointti oli kuitenkin se, että länsimaisetkin firmat tekee kämmejä, ja osa niistä on mielestäni sata kertaa pahempia kuin nämä mistä sinä olet täällä maininnut. Kun Apple julkaisee susipaskan karttasoftansa, tai kun Nokian toimitusjohtaja haukkuu oman firmansa laitteet 10kk ennen kuin korvaavat tuotteet tulee myyntiin, se on mielestäni ihan eri kokoluokan kämmi kuin se, ettei pelikonsolia saa juuri sen värisenä kuin sinä haluat :-)

"Nämä tuli ensimmäisenä mieleen, jotka ovat itsestäänselvyyksiä."

Eiköhän suurin osa noista ole ihan kunnossa. Pilvipalveluista en tiedä onko Nintendo puhunut mitään, ja värejä takuuvarmasti tulee myöhemmin enemmän saataville. Tolle aluelukitukselle ei nyt voi ikävä kyllä mitään, mutta kun se on jokaisessa Nintendon konsolissa tähän päivään asti ollut, niin tuskin pitäisi tulla yllätyksenä. Ja senkin varmaan saa pian julkkarin jälkeen jotenkin kierrettyä, kuten Wiilläkin tietääkseni.

Vielä tuohon kommenttiin ulkoisista kiintolevyistä. Jos olisi valkoinen WiiU, niin pitäisin sen esillä, jolloin en halua ylimääräisiä ulkoisia laitteita. Mustana menisi muiden rumien laitteiden joukkoon kaappiin, jolloin ei suurtakaan ulkonäöllistä merkitystä. En ikinä ole lämmennyt ajatuksille ulkoisista asemista. Voisin itse maksaa sen 100€ kovosta, kunhan sen saa samaan pakettiin. Tällä hetkellä tv-tason takana on aivan järkyttävä määrä johtoja, joista pitäisi päästä eroon. Ei enään yhtään ylimääräistä kiitos!

"Eiköhän suurin osa noista ole ihan kunnossa"

En usko ennen kuin itse näen. Nintendo on tähän mennessä ollut niin lastenkengissä, mitä tulee verkkopalveluihin. Jopa Microsoftillakin on vielä reilusti parantamisen varaa omissa palveluissaan, vaikka live palvelu on ollut käytössä ikuisuuden. Vaikea kuvitella, että Nintendo tulee tarjoamaan lähellekään yhtä laadukasta sisältöä. Toivon todella paljon, että WiiU:sta tulee pelaajien konsoli, jolle tarjontaa tulisi laidasta laitaan. Itse niin lämpeän tuolle ohjaimelle, joka olisi niin täydellinen esim makuuhuoneeseen ja pitkille vessasessiolille :D

Mitä tulee aluelukitukseen. Viestiä Nintendolle... Nyt on vuosi 2012.
Olisi mielenkiintoista nähdä piratointitilastoja esim naurettavan kalliista maista kuten Uusi-Seelanti jne. Voisin kuvitella, että aika moni hoitaa pelinsä laittomasti ennemmin kun maksaa sen n. 100$/kpl. Mietin myös itse tilannetta, jossa odottamani peli julkaistaan yhdysvalloissa ja eurooppa jää ilman. Kyllä kynnys hommata laiton versio voi olla melko pieni. En todellakaan kannata piratismia, mutta millä muulla saa Nintendon kaltaiset suuryritykset muuttamaan toimintatapojaan.

Btw kiitos PS3, kun Demon's Soulsin sai yhdysvalloista parissa päivässä. Euroopan julkaisua piti odottaa melkein vuosi.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi