Xbox 2 julkistetaan MTV:llä 12.5.

Microsoft on ottanut ensimmäiset todelliset askeleet esiin Xbox 2:n kanssa. Koodinimellä Xenon tunnettu seuraaja Xboxille julkistetaan televisiokanava MTV:llä maailmanlaajuisesti 12.5., vain 7 päivää ennen vuoden suurimman pelialan tapahtuman, E3-messujen alkua. Microsoft on markkinoinnissaan lähtenyt poikkeavalle tielle muista valmistajista, sillä perinteisestihän kaikki uusimmat laitteet julkaistaan juuri E3-messujen yhteydessä.

"Ei ole järkeä julkistaa tuotetta suljettujen ovien takana kauppialle suunnatussa tapahtumassa. Me haluamme puhua ensin suoraan kuluttajille. Tarkoituksena ei ole vain ruokkia pelaajia, vaan saada massat lumoihinsa", kertoi Peter Moore Microsoftilta.

MTV:n puolituntinen erikoislähetys, juontajanaan näyttelijä Elijah Wood, sisältää esiintymisen rock-yhtye The Killersiltä sekä konsolin esittelyä julkkisten ja urheilijoiden toimesta. MTV mainostaa tapahtumaa ennakkoon teaser-pätkillä ja järjestää tapahtumia julkistuspäivänä maissa joissa MTV näkyy. Mooren mukaan MTV-julkistus on "vahva muutos siihen miten me (Microsoft) teemme bisnestä".

Uutinen on samalla vastaisku Sonylle, jonka odotetaan julkistavansa oman uutuuskonsolinsa PlayStation 3:n 16.5. lehdistötilaisuudessaan. Juoksu aikaa vastaan käykin nyt tiukkana, sillä kuten PS2FINin uutisesta saattoi lukea, oli Sonylla tarkoituksena ehtiä ilmeisesti ennen Microsoftia liikkeelle.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi