Xbox 360 -konsoleita maailmalla 76 miljoonaa

Microsoft on julkistanut viimeisimpiä Xboxin ja Kinectin myyntilukuja.

Microsoft kertoo myyneensä maailmanlaajuisesti 76 miljoonaa Xbox 360 -konsolia. Ehkä hiukan yllättäen myös Kinect yltää jo kiitettäviin 24 miljoonan kappaleen myynteihin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että lähes joka kolmas Xbox 360:n omistaja on sijoittanut myös liiketunnistukseen ja Kinect-lisälaitteeseen. Vertailukohtana voisi käyttää esimerkiksi edellisen sukupolven Xboxia, joka myi koko elinaikanaan saman verran. Microsoftin massiivista panostusta liiketunnistukseen voi siis sanoa huoletta vähintäänkin kannattavaksi.

Samalla Microsoft kertoo myös Xbox Live -jäsentensä määrän olevan 46 miljoonaa kappaletta. Microsoft ei kerro tarkoitetaanko tällä maksavia Gold-jäseniä vai yleensä rekisteröityneitä käyttäjiä. Live-jäsenten määrä on kasvanut 15 prosenttia edellisvuoteen nähden.

Myös konsolin muut viihdepalvelut ovat löytäneet käyttäjänsä, sillä Microsoft ilmoittaa että viime vuoden aikana jäsenet ovat käyttäneet viihteeseen Xboxinsa kautta maailmanlaajuisesti 18 miljardia tuntia aikaa. Tämä vahvistaa Microsoftin onnistuneen tavoitteissaan tuoda Xbox pelkästä pelikoneesta olohuoneen viihdekeskukseksi.

Galleria: 

Kommentit

Tulevaisuus on siis Kinectin (ja Moven).

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi