Xbox 360:n kohtalonhetket käsillä: Blue Dragon valmis myyntiin

Kolme vuotta työn alla ollut Xbox 360 -roolipeli Blue Dragon on valmistunut, IGN raportoi. Peli julkaistaan Japanissa 7. joulukuuta kahden sarjakuvan tukemana.

Blue Dragonia pidetään yleisesti Microsoftin suurimpana toivona herättää kiinnostusta japanilaispelaajissa. Tähän mennessä Xbox 360 ei ole onnistunut saamaan suosiota brändille vaikealla markkina-alueella.

Pelistä on muodostumassa Xbox 360:n massiivisin julkaisu, sillä se painetaan peräti kolmelle DVD-kiekolle. Pakkaamattomana pelin kerrotaan vaativan yli 30 gigatavua. Pelattavaa tuotoksessa pitäisi olla 40–50 tunniksi.

Tarina voi edetä pidemmällekin; IGN:n mukaan tuottaja Hironobu Sakaguchi kertoi Famitsun haastattelussa jatko-osan olevan jo harkinnassa.

Galleria: 

Kommentit

Eipä nyt varsinaisesti minua tämä tekele kiinnosta, mutta mikäs siinä jos japanilaisille kelpaa. Ainakin ennakkoon myydyt spesiaaliversiot olivat menneet kaupaksi =))

10 000 konsolin erä on kuitenkin Japanin mittakaavassa erittäin pieni, joten sen loppuunmyynnistä ei kannata liikaa innostua. Toivottavasti Blue Dragon ja kumppanit nyt saisivat vähän tilannetta parannettua. Ei se ainakaan meidän lansimaisten pelivalikoimaa heikentäisi, jos useampi japanilaiskehittäjä uskaltaisi Xbox 360:lla visioitaan maalailla.

Pakko ostaa. Tässä muuten loistava esimerkki siitä, että pelit voivat olla helposti yli DVD:n kokoisia ja blu raysta on silloin hyötyä.

Voisihan tämän ostaa, vaikka turha toivo lienee että tämä pääsisi lähellekään esim. Final Fantasy VII:n tasoa. Tai no eihän sitä koskaan tiedä, onhan tähän ilmeisesti ainakin panostettu...

FF7 tasolle nyt onkin aika vaikea nousta :D
Eiköhän tuosta megapeli tule kuitenkin.

"Pakko ostaa. Tässä muuten loistava esimerkki siitä, että pelit voivat olla helposti yli DVD:n kokoisia ja blu raysta on silloin hyötyä."

miks just bluraysta? :) meinaat et toi peli ei mahtuis esim HD-DVD:lle? :)

Meinaat että XO-pelit tukis HD-DVD:tä? :)

Ei tuo kyllä tule japanilaisia lämmittämään Xboxin suuntaan. Peli on yritetty kyhätä mahdollisimman lähelle japanilaistunnelmaa ja 'itämaista mystiikkaa' jotta saataisiin kalasteltua niitä rahanarvoisia japanilaispelaajia. Voi siis vain kuvitella, millaista kökköä on rivien välistä pelattavissa, kun toteutus on vähintäänkin tekemällä tehtyä.

Ei näin. Microsoft on vuosikymmenen myöhässä. Japani lämpenee Sonyn suuntaan, mutta niinhän pitääkin, sillä Sony on tehnyt uraauurtavan historian itämaisella mantereella.

Yhdellä pelillä Microsoft ei siis tule pääsemään japanilaisten sydämiin. Mukana tarvitsee olla tunnetta ja vuosien mittaan kerättyä arvostusta, japanilaisethan tunnetusti ovat tarkkoja peleistään.

Kun kehittäjänä on Artoon, ei siltä kannata odottaa ihmeitä.

Blinxit taitavat olla kyseisen poppoon parhaita pelejä, eivätkä nekään kyllä kovin hääppöisiä tuotoksia ole.

Muuttuuko tämä valitettava totuus sillä, että Sakaguchi on neuvomassa pelin teossa? Saas nährä.

laittaa muutama hentai typy peliin niin eikohan japsit osta sita miljuuna kaupalla :)

Ollaanpa sitä takuuvarmoja tuotoksen huonoudesta ja perustelut nojaavat täysin teille luotuihin ennakkoluuloihin. Toivottavasti ihmiset eivät yleisesti ole niin konservatiivisia ja tottuneita vanhaan ja turvalliseen, että tuomitsevat tuotteen ennen kuin sitä ovat edes nähneet saati kokeilleet.

Ja mitä tulee kolmen kiekon mittaan, niin muistaakseni FFVII vei kaikkiaan neljä kiekkoa, eikä se peliä kaikesta päätellen juuri huonontanut. Ottaen kuitenkin huomioon, että Blu Ray tai HD-DVD eivät ole millään tasolla vakiintunutta teknologiaa ja ne aiheuttavat / olisivat aiheuttaneet 200 lisähinnan laitteelle, jättäisin mielummin sijottamatta tuon ylimääräisen rahasumman, ennen kuin formaattisodan voittaja on selvillä.

Mielenkiintoista nähdä, miten ehkä ensimmäisen kerran tyrmätään tilavampi media pelialustana. Tilantarve on kasvavaa laatua, jonka historia on selvästi osoittanut ja tuskin tässä kehityksessä ihan heti pysähdytään. Monilevyiset pelit saavat jäädä ainakin täällä ihan rauhassa kaupan hyllylle.

Kyllähän tätä on odotettu, ja mitä luultavammin tämä pitää ostaa. Olen sen verran heikkona tämän tapaisiin peleihin. Mitään pahaa en näe siinä, että peli monella levyllä, mutta toisaalta kyllä kaipaisin HD-DVD tukea myös peleille

Kiinnostaa. Toivottavasti on hyvä.
Ei ole kovin hyvin pullat uunissa jos hyvää peliä ei voi ostaa koska se on monella levyllä.

Eniten huolestuttaa kyllä se, että hahmosuunnittelusta vastaa eräs joku, jolla on ollut tekemistä Dragon ball'n kanssa. Ja Dragon ball tosiaan kuuluu luokkaan "veri vuotaa silmistä, aivoplasma virtaa korvista ja sielu pakenee kehosta". Mieletöntä paskaa koko sarja. Toivon toki, että peli onnistuu, sillä tätä olen silti jossain määrin venaillut.

Pitkästä aikaa japsirope joka kiinnostaa allekirjoittanuttakin. Tarvii kuitenkin odotella useampia arvosteluja ennen kauppaan ryntäämistä. Lisäksi pelin ilmestyminen kolmella levyllä ei vaikuta ostopäätökseeni pätkääkään. Ei ole mielestäni kovin raskasta nousta noin 15 h:n välein vaihtamaan levyä ja pieni hinta siitä, että konsoli maksaisi kaksi sataa enemmän. En muutenkaan usko, että tällaista tulee esiintymään peleissä kovinkaan usein. Nuo jaappanilaiset, kun tuppaavat niitä suuria videoita niille levyille kasaamaan.

Orin, Miten ihmeessä hahmosuunnittelijan designit vaikuttaa muka siihen millanen peli on käytännössä tulossa, eihän se sälli vaikuta muuhun kuin ulkonäköön.

Ja varmasti muistat että sama sälli suunnitteli "juuri" myös Dragon Quest VIII:n hahmot.

Täytyy myöntää, että omassa arvojärjestyksessäni design ja musiikki menevät aina ykkössijalle. En häpeä sanoa, että olen rehellisesti jättänyt pelaamatta lukuisat "hittipelit" vain siksi, että ulkoasu ei ole miellyttänyt. Dragon ball'n Garnier-teinipiikkitukkatyyli, sarjan muun surkeuden ohella, on silti jo liikaa.

Myös Dragon Quest VIII on jäänyt juuri samaisesta syystä pelaamatta. Toisaalta kyseinen peli ei ole koskaan kiinnostanutkaan liiemmin, mutta sivusta seuratessani en ole kyllä pelin ulkoasuun juurikaan mieltynyt. Hahmoon samaistuminen on todella tärkeää. Se, että voi tuntea empatiaa, vihaa ja ihailua hahmoa kohtaan. Hahmon ei todellakaan tarvitse olla mikään Squallmainen mallipoika; tärkeää on se, että hahmossa on _se jokin_, joka viehättää. Hyvinä esimerkkeinä FF9:n Vivi (tai Steiner), BoF3:n Rei tai vaikkapa Chrono Triggerin Frog. Kieltämättä Blue Dragonilla on potentiaalia koukuttaa pelaaja kiinnostavilla hahmoilla, sen näemme sitten. Silti, omalle kohdalleni design voi koitua ylitsepääsemättömäksi esteeksi, joten paljon jää hahmojen persoonien varaan.

Edit.

Ja CT:n Frog tosiaan on Akiran käsialaa, joten ehkäpä mies yllättää tässä pelissä.

"Eniten huolestuttaa kyllä se, että hahmosuunnittelusta vastaa eräs joku, jolla on ollut tekemistä Dragon ball'n kanssa."

Itsekkin epäilin samaa ennen Dragon Questin pelaamista, mutta ei se päässyt haittaamaan. Helvetin hyvä peli oli ja tulee varmaan Blue Dragonkin olemaan.

Orin, Yllättää? Whatta fuck, pelistähän on jo videota ja kuvia ihan mielinmäärin.

Eihän tässä tartte enää arvailla sitä millanen visuaalinen toteutus on?

Eiköhän se ole jo 100% selviö ettei se sua kiinnosta.

Taidat nyt kuitenkin havainnollistaa, etten ole peliä vielä päässyt, yllätys yllätys, pelaamaan? Näin ollen, kuten yllä kirjoitin, voivat hyvin kirjoitetut hahmot vielä pelastaa pelin.

"Meinaat että XO-pelit tukis HD-DVD:tä? :)"

Hahah :D meinaatko sä sitten et ne tukis Blu-rayta? :DD

"Mielenkiintoista nähdä, miten ehkä ensimmäisen kerran tyrmätään tilavampi media pelialustana."

Ei ole kyse suuremmasta tilanmäärästä sinällään. Vaan siitä, kuinka suuri tarve tuolle ylimääräiselle 200 hintalapulle on, jonka Sony pakottaa maksamaan. Edellisen generaation konsolien tullessa DVD oli 4 vuotta vanhaa teknologiaa ja hyvin vakiintunutta ja silloin valinta oli selvä. Nyt Sonyn konsoli maksaa aika hurjasti ja syynä on lähinnä nimenomaan Blu Ray asema. Ja jos Blu Rayn kohtalo on yhtä karmea kun muiden Sonyn formaattien, en itse ole siitä valmis maksamaan.

^^Muistaakseni Sony oli mukana DVD:enkin suunnittelussa....

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi