Microsoft isontaa vaihdetta varmistaakseen Xboxille saapuvien pelien esteettömyyden ja saavutettavuuden.

Microsoft uudisti alun perin vuonna 2019 julkaisemiaan Xboxin esteettömyysohjeita (XAG) auttaakseen kehittäjiä tekemään videopeleistään entistä saavutettavampia. Microsoft antaa nyt kehittäjien lähettää pelinsä itse yhtiölle esteettömyyspalautetta varten. Microsoftin peli- ja vammaisyhteisön jäsenet osallistuvat pelien läpikäymiseen ja palautteen antoon.

"Kehittäjät ovat ilmaisseet innostuksensa XAG:ta kohtaan, mutta pyytäneet myös lisäkontekstia ja selvennystä siihen, miten varmistaa ohjeiden asianmukainen toteuttaminen heidän peleissään. Lisäksi on ollut selkeä halu saada lisää sisältöä, joka auttaa kehittäjää ymmärtämään mistä aloittaa tai miten keskittää vaivannäkö. Lisäksi on tehty avunpyyntöjä sen ymmärtämiseksi, miten XAG:t vaikuttavat toimintarajoitteisten pelaajien pelikokemukseen", Xboxin pelien esteettömyyden vanhempi ohjelmapäällikkö Brannon Zahand kirjoittaa.

Kirjallisen ohjeistuksen uudistuksiin sisältyy muun muassa ohjeissa käytetyn kielen selkiyttämistä, jotta yksityiskohdat olisivat helpommin ymmärrettäviä.

Kirjaudu kommentoidaksesi