Xbox Onella kommunikoidaan Kinectin kautta

Microsoft on paljastanut Ars Technica -verkkolehdelle, että yhdenkään Xbox One -paketin sisältöön ei ainakaan toistaiseksi kuulu nykyisellä konsolisukupolvella standardiksi muodostunutta kuulokemikrofonia.

Microsoftin mukaan kommunikointi hoituu täysin Kinectin päivitetyllä versiolla ja sen uudella mikrofonilla, jolloin kuulokemikrofoni jäisi hyödyttömäksi. Tällöin luonnollisesti muiden pelaajien äänet kuuluvat pääasiallisista kaiuttimista peliäänten lisäksi.

Microsoftin ratkaisu voi vaikuttaa moninpelaajien mielestä kyseenalaiselta, sillä Xbox 360:n Kinect-lisävarusteella kommunikointi on lähestulkoon mahdotonta. Kinectin äänikommunikoinnin käyttäjät moninpelissä aiheuttavatkin nykyisellään lähinnä melusaastetta. Nykyiset kuulokemikrofonit eivät myöskään ole yhteensopivia Xbox Onen kanssa. Microsoftilla tuntuu olevan luottoa uuden Kinectin tekniikkaan, sillä kyseistä laitetta käytetään myös Skypen yhteydessä.

Hifistelijöille ja muille ahkerille kommunikoijille on tulossa tarjolle myös erikseen myytäviä kuulokemikrofoneja. Lisäksi kolmannet osapuolet kuten Turtle Beach ovat tukemassa Xbox Onea uusin kuulokemikrofonein.

Xbox One vaatii toimiakseen Kinectin ja se kuuluukin samaan pakettiin kaikkien uusien konsolien kanssa. Uuden sukupolven Xbox julkaistaan marraskuun aikana.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi