Älä mene metsään

Fe on toimintaseikkailu ja hiiviskelypeli, missä tutkimisen ja hiiviskelyn osuus on tasapainossa. Pelissä ohjataan kahdella jalalla kävelevää mustaturkkista kummajaista. Otus ei osaa taistella, mutta osaa laulaa, heitellä esineitä ja piiloutua pusikoihin. Metsään on tunkeutuneet hiljaiset, joiden kanssa yhteenottoa pitää välttää, sillä otus jää muuten alakynteen.

Tämä peli menee vähän mukavuusalueen ulkopuolelle, sillä en pidä hiiviskelypeleistä. Piileskely ja suojasta toiseen juokseminen on jotenkin piinaavaa. Hyvinhän tämä meni läpi, ei ole liian vaikea. Peli on keskiverto indiepeliä tasokkaampi, tässä on käytetty mielikuvitusta ja peli on bugiton. Tai ainakaan silloin ei tullut bugia vastaan kun pelasin. Musiikista täytyy vähän nipottaa, ambient musiikki on ihan ok, mutta ei hyvä. Tähän kaipaisi sellaista musiikkia mitä japaniroolipelien tekijät tekevät, mutta ei kai pienen studion rahkeet riitä mihin tahansa.

Pelissä on periaatteessa mahdollista haahuilla ympäriinsä etsimässä kyky kristalleja, mutta niiden kerääminen on vain alussa pakollista. Puihin kiipeäminen ja liitäminen ovat ainoat, joita tarvii pelin läpäisyyn. Loput ovat bonusta. Peli on periaatteessa lineaarinen. Pelin lopun jälkeen on mahdollista käydä pelialuetta läpi jos haluaa saada ”kerää kaikki” trophyt.

Tämä on parempi kuin studion edellinen peli mitä olen pelannut, Stick it to the man.

Kirjaudu kommentoidaksesi