Asfalttisoturi vertaansa vailla

Peli ilmestyi Fury Road elokuvan jalanjäljissä vuonna 2015 ja tuli plussapeliksi 2018 huhtikuussa. Päätin alkaa pelaamaan tätä, kun tämä on hyvän puuhapelin maineessa ja puuhapelihammasta kolottaa.

Pelin alussa Max on matkalla Bensakylään, josta saa bensaa matkalla kohti Hiljaisuuden tasankoa. Bensakylän asukkaat eivät tykkää tunkeilijoista ja Bensakylän johtaja Scrotus pöllii Maxin auton. Maxin pitää hommata korvikeauto. Korvikeauto ei ole oikein mistään kotoisin ja Maxin on hankittava Bensakylästä V8 moottori, jolla matka taittuu joutuisammin. Siinä on pähkinänkuoressa puitteet pelille.

Pelin hiekkalaatikko osuudessa, jota on suurin osa pelistä, pitää auttaa Scrotuksen alueella olevia linnoituksia pärjäämään Scrotusta vastaan. Scrotuksen uhka pienenee, kun rikkoo Scrotuksen leirejä, polttoainekuljetuksia, variksenpelättimiä ja tappaa tarkka-ampujat ja purkaa miinakentät. Näitten kanssa kun puuhailee niin tappelu tulee tutuksi. Maxilla on haulikko ja tarkkuuskivääri, mutta koska niillä ei voi ampua sarjatulta niin Scrotuksen miehet pannaan nippuun nyrkkitappelussa. Tappelu on helppoa – painellaan neliötä ja kun ruutuun tulee kolmio, painetaan sitä ja kun tulee punaisia viivoja niin painetaan R1 nappia, joka on väistö. Kunhan napit ei mene sekaisin niin pärjää ihan hyvin ja nappeja ei ole montaa.

Joka paikan koluaminen on koukuttavaa puuhaa ja tämän parissa tuli vietettyä paljon aikaa. En tiedä pitäisikö verottaa pisteissä bugien takia. Kerran menin rikkinäiselle ylikulkusillalle rikkomaan variksenpelätintä ja se katosi aina kun sitä lähestyi niin sille ei voinut tehdä mitään. Käynnistin pelin seuraavana päivänä uudestaan sitten variksenpelätin ei kadonnut vaan sen sai kaadettua. Lisäksi pelissä on välillä outoja nykimiskohtauksia, vaikka pelialue on pelkkää autiomaata.

Pienistä bugeista huolimatta viihdyin pelin parissa niin hyvin että saa 5/5. Tässä muuten Mad Maxin alkuperäisen leffan taustatarinaa on muutettu sen verran että ilmastonmuutos on aiheuttanut maailmanlopun, eikä bensan loppuminen. Pelin maailmassa kaikki paikat on täynnä bensaa. Ruutuviihteen uhkakuvat vaihtelee aina aikakaudesta toiseen.

Kirjaudu kommentoidaksesi