Heko heko, vitsi vitsi

Trover on huumoripeli, jossa päähenkilönä on pyörätuolissa istuva mykkä henkilö. Hänellä on kädessä pädi, jolla voi ohjata Troveria. Pari lähtee pelastamaan universumia pahikselta, joka on laittanut päähenkilön koirat silmikseen, jolloin hän saa supervoimat.

Kuten pohjustuksesta voi päätellä, aika hulvatonta menoa on luvassa. Peliä on ollut tekemässä sama porukka, joka on tehnyt Netflixin Rick and Morty animaatiosarjaa. Kyseinen sarja ei ole minulle ennestään tuttu. Hahmoilla on sellainen puhetyyli, että he puhuvat nopeasti ja toistavat samoja asioita ja kiroilevat paljon. Huumori on erittäin mustaa.

Koska peli on ollut saatavilla vr:lle. Tässä käytetään vr peleistä tuttua liikkumistapaa, että kamera on paikoillaan ja sitten liikutaan aina hyppäyksittäin eteenpäin. Tällä ehkäistään vr:n matkapahoinvointia. Tälläinen likkumistapa vain heikentää pelattavuutta pahasti. Tasohyppely kohtauksissa hypyt usein epäonnistuvat kun ei näe eteensä. Lisäksi kerran jouduin poistumaan pelistä, koska olin joutunut nalkkiin kun Trover oli liikkunut kameran ulottumattomiin enkä nähnyt kameran liikuttamispistettä jolla olisi päässyt pälkähästä.

Pelin viehätys perustuu läpänheittoon, mutta tässä on taas yksi juonellisten toimintapelien helmasynneistä, että tarinaa kerrotaan kesken kiivaan pelitilanteen. En pysty silloin seuraamaan keskustelua ja moni vitseistä menee ohi.

Pelinä tämä ei ole kovin hyvä, mutta tämä saa paljon omaperäisyyspisteitä räiskyvästä huumorista. En muista toista peliä jossa olisi tälläistä kielenkäyttöä.

Kirjaudu kommentoidaksesi