Huima lohikäärme seikkailu

Harvoin ilmestyvä Dragon Quest sarja sai uusimman osansa länsimaissa. Kymppi ei ilmestynyt lännessä, 9 ilmestyi DS:lle 2010 (jonka pelasin läpi) ja 8 ilmesestyi PS2:lle vuonna 2006. Luvassa on 70 tuntinen seikkailu, jos pelaa lopputeksteihin asti ja 130 tuntinen seikkailu, jos pelaa myös kaikki lisätehtävät.

Peli on perinteinen japaniroolipeli, missä taistelut käydään vuoropohjaisesti siten valitaan kunkin hahmon kohdalla erikseen liike, esim. hyökkää, puolusta, heitä loitsu. Koneen ohjaamat hirviöt liikkuvat omalla vuorollaan. Jos ei ole koskaan pelannut tälläistä vuoropohjaisesti käytävää taistelua, Dragon Quest on hyvä peli aloittaa. Tämä ei ole mitenkään älyttömän vaikea, mutta tässä täytyy kuitenkin tietää mitä tekee että pärjää.

Pelissä on hieno, värikäs grafiikka ja hyvä ääninäyttely. Lähi-itämäisen Gallopoliksen pelkuri prinssi on hauska ilmestys, samoin kuin sirkustaiteilija Sylvando. Tykkäsin myös pelin musiikeista, jotka ovat tarttuvia ja aiheuttavat korvamadon. Nettikommenteissa on haukuttu musiikkeja, mutta itse tykkäsin niistä. Pelin sijainnit muistuttavat oikean maailman vastineita. Mitali akatemian tyypit puhuvat ranskalaisittain, Puerto Valorin tyypit puhuvat espanjalaisittain, Angri-lan tyypit ovat kuin tiibetin munkkeja.

Dragon Quest on oikein pirteä pimeiden syysiltojen piristäjä ja tykkäsin tästä sen verran että tämä on minun valinta vuoden peliksi.

Kirjaudu kommentoidaksesi