splatoon 3 nostokuva

Ilopilleri synkkään syksyyn

Kolmanteen osaansa kerennyt Splatoon on toimintapeli, jossa lyijyllä räiskimisen sijaan lutrataan maalia. Pelattavana oleva humanoidi osaa muuttua mustekalaksi ja uida nopeasti maalissa, kunhan maali on oikean väristä, eli omasta tai joukkuetovereiden maaliruiskusta peräisin.

Splatoon on keskittynyt neljä vastaan neljä joukkue nettipeliotteluihin, mutta tässä on myös kelpo yksinpeli. Yksinpelissä saa valita vapaassa järjestyksessä kenttiä joita pelata läpi ja kaikkia kenttiä ei ole pakko läpäistä läpipeluuta varten. Allekirjoittaneelta jäi kesken kenttä, jossa liikutaan kiskoilla ja pitää jousipyssyllä ampua nopeasti kaikki maalitaulut. Splatoonin yksinpeli on varsinainen temppurata ja Nintendon tavaramerkkimäisesti mielikuvituksellisia. Splatoonin yksinpeli perehdyttää eri maaliruisku asejärjestelmiin, joita käytetään nettipelissä.

Splatoonissa on myös pelaajat vastaan tietokone moodi, jossa kerätään mätiä ja ajetaan tietokoneen ohjaamat merihirviöt takaisin mereen. Moodin viimeisimmissä vaiheessa pelaajat voivat joutua aika myllytykseen eikä läpäisy kunnialla ole varmaa. Varsinkin jos satunnaisesti paikalle ilmestyvä godzilla sattuu tulemaan paikalle. Kerran tuli tuollainen vastaan eikä porukka oikein tiennyt miten taistella tuollaista vastaan ja porukka meni tolpan nokkaan piiloon. Pelin mainostekstissä mainittiin että pelissä tulee vastaan myöhemmin suuri nettipelitapahtuma, joka pyörii salmon runin ympärillä, eli tämä pelaajat vastaan tietokone moodi.

Julkaisun jälkeen on tullut jo kaksi nettipelitapahtumaa, jossa pelataan turf war moodia, jossa se joukkue voittaa, joka maalaa eniten tonttia omalla värillä. Vastus on kovatasoinen turnauksessa ja pelaajat tuntuvat olevan tosissaan pelin kanssa. Ei pidä olla huolissaan onko pelin vastus liian kovatasoinen. Sitä voi ottaa varusteeksi vaikka kelan ja rullata pelialuetta maalilla. Siitäkin on hyötyä omalle joukkueelle jos kerran se voittaa ketä maalaa eniten tonttia. Joskus voi käydä kyllä niinkin, että vastustaja vyöryttää omalle kotipesälle eikä lähtöruudusta pääse mihinkään kun tulee heti töhrityksi maalilla, mistä joutuu palaamaan lähtöruutuun.

Tätä kirjoittaessa olen pelannut tätä jo 45 tuntia ja voin sanoa että tämä on minun valinta vuoden 2022 parhaaksi peliksi.

Kirjaudu kommentoidaksesi