Ori and the Blind Forest Definitive Edition

Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt

Peli on 2D metroidvania. Pelissä ohjataan taikapuusta tippunutta valohumanoidia, jolla on taikapallo seuranaan. Orin kotimetsä on turmeltunut ja tavoitteena on entisöidä metsä taikavoimien avulla. Matka kohti taikavoimia on kivinen. Joka paikka on täynnä piikkipensaita, limahirviöitä ja kuolonsäteitä, joita pitää väistellä.

Limahirviöitä vastaan voi taistella taikapallon salamavoiman kanssa, mutta Ori ei ole mikään tappelija vaan joutuu turvautumaan akrobatiaan selvitäkseen. Metroidvania henkeen aluksi ei ole kuin pari perusliikettä, mutta myöhemmin pelissä pärjätäkseen pitää käyttää sujuvasti kaikkia liikkeitä.

Pelissä on mielenkiintoinen tallennussysteemi, nimittäin tallentaminen kuluttaa energiaa ja jos energia on loppu niin ei voi tallentaa. Tästä ei pidä huolestua, sillä vaikka tallentaisi joka suvantopaikassa niin energiaa saa aina lisää ettei se lopu kesken ainakaan normal tasolla. Uusintayrityksiä on loppumattomasti ja hyvä niin, sillä niitä kertyy. Mutta sisulla tämäkin peli selätetään.

Peli tarjoaa kunnon haasteen ja sen selättäminen on tyydyttävää.

Kirjaudu kommentoidaksesi