Chicken Police

Kaakattajat rikosvyyhdin kimpussa

Chicken Police on visual novel, mikä sijoittuu kuvitteelliseen Clawvillen suurkaupunkiin, jota asuttavat ihmiset joilla on eläimen pää. Kuten pelin nimestä voi päätellä päähenkilöllä ja tämän parilla on kananpää. Eläkepäiviä odottava Sonny saa ratkottavaksi rikoksen jossa kissanpäistä Natasha Catzenkoa on uhattu laittomasti. Pian laiton uhkaus tutkimus laajenee murhatutkimukseksi ja paisuu kuin mäkeä alas kierivä lumipallo.

Ajallisesti peli tuntuu sijoittuvan 1920-luvun Chicagoon, jossa näkyy sen aikaisia autoja ja ihmiset puhuvat englantia kuten vanhaa aikaa kuvaavissa leffoissa. Ääninäyttely on huipputasoa. Hahmot ovat todella persoonallisia ja huumori kukkii. Ärsyttää välillä sellainen näytteleminen, että esitetään täydellistä ihmistä joka ei tee koskaan virheitä, mutta tässä ei ole tuosta huolta.

Peli kulkee siten että jutellaan kaikkien ihmisten kanssa, kysellään kysymyksiä ja tarvittaessa kuulustellaan. Peli antaa pisteitä kuulusteluista ja ilmeisesti sen voi pelata niin huonosti että joutuu aloittamaan alusta kuulustelun. Itse pääsin aina hyväksytyin arvosanoin läpi. Pelissä pitää myös yhdistellä johtolankoja, josta voi päästä eteenpäin vain kokeilemalla kaikkea jos ei leikkaa.

Pientä napinaa kun pelaa Switchillä käsikonsolitilassa niin teksti on välillä turhan pientä. Lisäksi eräästä vihjekuvasta joutuin ottamaan kuvakaappauksen ja suurentamaan sen tietokoneella, jotta näkee mikä on kassakaapin oikea yhdistelmä. Välillä pelin antamat vihjeet ovat turhan epäselviä mitä peli odottaa pelaajan tekevän. Välillä hahmot sanovat että mennään pois täältä, mutta eteenpäin ei pääsekään ennen kuin on tutkinut paikat kunnolla tai käynyt kaikki keskustelut läpi kaikkien kanssa.

Pienestä napinasta huolimatta erinomainen tarinapeli.

Kirjaudu kommentoidaksesi