Kaivaudu maan alle kuin muurahainen

Peli ilmestyi alunperin vuonna 2011 pc:lle. Julkaisun jälkeen peli on käännetty muillekin alustoille ja saanut lukuisia päivityksiä. Peli on rakentelu ja puuhapeli, jossa kaivetaan maan alta mineraaleja, joilla saa rakennettua itselleen yhden tai useamman talon. Taloihin voi muuttaa myös asukkaita jos täyttyy tietyt ehdot ja niiden kanssa voi käydä kauppaa ja ostaa varusteita.

Tunneleiden kaivaminen ja rakentelu on vapaamuotoista. Pelissä ei ole pahemmin keinotekoisia rajoitteita että tuonne et kaiva, koska siinä on näkymätön seinä. Koska pelimaailman muokkaamiseen on vapaat kädet, se näkyy myös pelitilannetta tallennettaessa, johon menee 3DS:llä puoli minuuttia.

Pelihahmo voi olla alussa hätää kärsimässä, kun alussa on puumiekka aseena ja sillä pitäisi taistella zombeja vastaan. Pelin edetessä kun varusteet paranevat niin zombit on vaan hidastustöyssy. Pelissä on kuulemma hard mode. En tiedä miten pahoja vastustajia siellä tulee kun en ole sinne asti päässyt. Pomojakin olen telonut vasta yhden, sellaisen mulkosilmän, jolta sain pataan ekalla yrityksellä.

Pelissä voi myös kuolla jos kaivautuu väärään paikkaan. Välillä voi joutua lohkareen telomaksi, mikä tipahtaa päähän. Välillä voi kaivautua hämähäkkien luolaan, joka voi koitua kohtalokkaaksi heikosti varustautuneelle mainarille. Yleensä mineraaleja saa kaivaa rauhassa, sillä vastaan tulevat limat ja luurangot eivät ole kummoinen vastus, eikä kuolemasta tule isoa rangaistusta.

Pelissä saa purettua luomisvimmaansa ja tässä on seikkailun tuntua, kun ei ikinä tiedä mihin kaivautuu kun porautuu syvemmälle maan alle.

Pelin parissa saa kulumaan varmaan yli sata tuntia. Minulla on mennyt vasta 25 tuntia, mutta ajattelin että kohta voisi siirtyä seuraavan pelin pariin niin voisi raapustaa tästä jotain. 3DS versiota oli kehuttu että tässä on hyvä rakentelumoodi, missä on helppo rakentaa tökkimällä kynällä kosketusnäyttöä. Kalustona oli New mallinen 3DS, josta on mainittu että peli pyörii sujuvammin kun originaali 3DS:llä.

Kirjaudu kommentoidaksesi