Korvike Zelda

Oceanhorn on Zelda tyylinen peli. Tässä on paljon lainauksia Zelda peleistä. Pelialueella on ruukkuja, joita viskomalla saa terveyttä tai varusteita. Ruohoa leikkaamalla saa myös varusteita. Pelaajan varusteet, kuten jousipyssy ja pommit ovat myös kuin Zeldasta.

Jotta pääsee pelaamaan Zelda peliä niin pitää olla joku Nintendon pelikoneista. Mutta Oceanhorn saatavilla kaikille koneille. Olisiko tässä hyvä Zeldan korvike? Oceanhornista valitettavasti huomaa että tätä on tehnyt pieni indie studio eikä Nintendo. Viimeistely on valjumpaa. Esim. pelaajan kuollessa musiikki ei reagoi mitenkään kuolemaan vaan jatkaa pimputusta entiseen malliin. Jousipyssyä tarvitaan vaan ensimmäisessä pomossa ja yhtä tulipuzzlea varten, mutta muuten täysin turha kapistus. Ei paljoa muuta varusteita tarvi kuin pommeja ja hyppysaappaita. Loitsimisessa huomaa myös iPad juuret. Kun loitsitaan niin valitaan loitsun kohde liikuttamalla hitaasti nuolta. Jos tämä olisi tehty suoraan konsolille niin tämä tehtäisiin varmaan jotenkin toisin.

Vaikka tuossa tulikin kritiikkiä niin ei tämä huono ole. Tämä on parempi, kuin huonoin Zelda mitä olen pelannut eli Spirit Tracks. Oceanhornissa ei ole yhtään kohtaa, jonka pelaaminen olisi inhottavaa. Zeldoissa tuntuu olevan aina pakollinen hiiviskely osuus, joista en pidä. Toisaalta huippukohtiakaan ei ole – tämän pelaaminen on tasaista puurtamista. Mainittakoon vielä että peli on suomenkielinen, kunhan alkuintron jälkeen vaihtaa kielen.

Kirjaudu kommentoidaksesi