Kuvamanipulaatiota

Gorogoa on pulmapeli, missä kikkaillaan kuvamanipulaatioden kanssa. Pelissä pitää kuvamanipulaatioden avulla saada poika keräämään eri värisiä hedelmiä.

Pelissä voi suurentaa tai pienentää kuvaa, liikuttaa sivusuunnassa, tai siirtää kuvan 2x2 ruudukossa toiseen ruutuun. Välillä kun siirtää kuvan toiseen ruutuun, kuva jakaantuu kahtia, jolloin siirrettävän kuvan alta paljastuu toinen kuva ja siirrettävään kuvaan tulee reikä. Sitten toisiin kuviin pitää saada näkyviin kuvio johon reikä sopii ja tällöin pelitilanne naksahtaa eteenpäin.

Joskus kikkaillaan esineiden suuruuksien kanssa. Eräässä kohtauksessa kivipurkista tippuu kiviä, jotka ovat pieniä, mutta jos kuvan alle siirtää rakennuksen julkisivun, kivestä tulee kunnon järkäle. Kiven pomppiessa on vähän aikaa siirtää kuva niin, että kivi muuttuu perspektiiviltään takaisin pieneksi kun se pomppaa toiseen kuvaan ja rikkoo lasipurkin.

Tämä on peli, jolle kuvakaappaukset eivät tee oikeutta. Yksittäisestä kuvasta ei tajua mistä tässä on kyse, mutta liikkuvassa kuvassa näkee pelin hienouden. Pulmat selviävät usein raa’alla voimalla kun kokeilee vaan kaikkea. Mutta pelintekijöillä on ollut hurja mielikuvitus kun ovat tehneet tätä peliä. Pulmat on niin kekseliäitä.

Kirjaudu kommentoidaksesi