Lämminhenkinen värityskirja seikkailu

Chicory on seikkailupeli, jossa kamppaillaan painajaismuotoon saatuja mielenterveysongelmia vastaan, jutellaan kyläläisille ja väritetään maailma taikasiveltimellä.

Chicoryn Picnic nimisessä maailmassa ei ole vihollisia, pelissä etsitään Zelda tyyliin sisäänpääsy temppeliin ja temppelissä ratkotaan puzzleja, jonka jälkeen siveltimeen saa uuden kyvyn, jolla päästä seuraavaan temppeliin. Temppelin lopussa kohdataan painajainen, joka on samalla pomovastustaja. Pomovastustajassa on kesken tappelun erittäin tiiviisti jatkopaikkoja, joten pomo ei todennäköisesti pysäytä matkaa.

Picnic maailman nimestä vielä niin peli kysyy pelin alussa että mikä on sinun lempiruokaa ja sitten lempiruoasta tuleekin päähenkilön nimi, mikä on hauskaa. Päähenkilö on kotoisin Luncheonista ja Luncheonin lähellä on Dinner niminen kylä. Kaikki pelin nimet tuntuvat liittyvän jotenkin ruokaan.

Pelissä ei tosiaan ole muita vihollisia kuin painajaisia ja Picnikin asukkaat tuntuvat olevan kaikki kavereita keskenään. Pelissä on mukava seurata vuorovaikutusta pelihahmojen kanssa, jotka tulevat aina uudestaan ja uudestaan vastaan. Erityisen lämpimät välit päähenkilöllä tuntuu olevan tämän Clementine siskoon, jota hän halaa usein tavattaessa. Pelissä on myös mukava vinkkisysteemi. Vinkit saa esiin siten että soittaa puhelinkopista päähenkilön äidille. Tästä seuraa hauska keskustelu.

Pelin työkaluna on taikasivellin, jonka avulla pääsee pelissä eteenpäin. Maailma on mustavalkoinen, mutta sen voi värittää halutessaan. Väritys tuntuu alussa hitaalta, mutta kun löysin pelin alussa aluepeittoharjan, niin väritykseen tuli aika lailla vauhtia ja väritin suurimman osan maailmasta. Lopun tilastojen mukaan läpipeluuseen meni 13 tuntia 84% suorituksella.

Chicory on ainutlaatuinen ja lämmin seikkailu.

Kirjaudu kommentoidaksesi