Civilization VI

Liian hyvä ollakseen hyvä

Jo kuudenteen osaansa kerennyt Civilization on vuoropohjainen strategiapeli, jossa johdetaan valtiota antiikin ajoista avaruusaikaan. Olen pelannut aiemmin paljon sarjan ykkös ja kakkososaa ja nyt palasin taas pelin pariin kun se ilmestyi konsoleille. Vaikka paljon on muuttunut sitten kakkososan, pelin perusidea on säilynyt samana. Aiemmista pelikokemuksista sarjan parissa on hyötyä, vaikka uusien asioiden parissa riittää paljon opeteltavaa.

Peli lähtee liikkeelle alun kylästä, jota vartioivat nuijamiehet. Pelin edetessä nuijamiehet vaihtuvat miekkamiehiin ja miekkamiehet vaihtuvat muskettimiehiin ja jne. Sotiminen kuuluu peliin kuten historia osoittaa. Itseasiassa yksi tapa voittaa peli on vallata kaikkien valtioiden alkuperäinen pääkaupunki. Pelissä on liikaa ominaisuuksia, joita luetella tähän pika-arvosteluun.

Pelin mainoslauseena kuuluu että ”vielä yksi vuoro”. Se pitää paikkaansa eikä se ole pelkästään hyvä asia ettei malta lopettaa. Pelin pelaaminen voi haitata muuta elämää kun silloin kun peli on tauolla niin miettii vaan pelin siirtoja. Peliä pelatessa Australia teki yllätyshyökkäyksen niin siitä tuli hirveä stressi ja rupesin miettimään että miten mahtaa käydä.

Pelasin pelin Rise and Fall ja Gathering Storm lisäosien kanssa. Olen lukenut kommentteja että nuo parantavat peliä paljon, joten ostin nuo ennen pelin aloittamista.

Pelissä saattaa esiintyä bugeja. Minulla peli rupesi tekemään pilaantuneita tallennuksia. Odotin että peli päivittyy ja päivitysten jälkeen uudet tallennukset rupesivat toimimaan.

Jos on varaa ostaa vain yksi peli, niin kannattaa ostaa tämä lisäosineen. Minulla meni 500 vuoron peliin 45 tuntia. Jos pelaa monta peliä niin tähän saa kulumaan varmaan satoja tunteja.

Kirjaudu kommentoidaksesi