The Lion's Song Switch

Luomisen tuskaa

Peli on seikkailupeli, joka sijoittuu 1900-luvun alun Itävaltaan. Peli hakee tuon ajan tunnelmaa grafiikoilla, jotka ovat kuin miltä tuon ajan valokuvat näyttävät nykyään. Ruskeita ja kulahtaneita. Peli kertoo kolmen lahjakkaan henkilön tarinan, kun he yrittävät tehdä taidetta tai tiedettä. Henkilöitä yhdistää se, että luominen on tuskien taivalta, johon on haettava inspiraatiota.

Pelaajan ei tarvitse osata piirtää tai soittaa jotta voi pelata tätä, vaan inspiraatiota haetaan, kun siirretään kursoria ympäriinsä ja peli antaa visuaalisen vihjeen milloin kannattaa painaa nappia. Mitään oikeita pulmia tässä ei ole vaan tämä on genrenä lähellä tarinapeliä tai visual novellia.

Mietin pelin aikana, että perustuuko tämä tositapahtumiin. Kolmosjaksossa pelataan naismatemaatikkoa, joka soluttautuu miesten matikkakerhoon pukeutumalla miesten vaatteisiin. Viimeistään tuossa vaiheessa pitäisi oivaltaa että ei perustu tositapahtumiin, sillä saa olla aika mega-autisti, jotta tuo hämäys menee läpi. En anna tuosta miinuspistettä, sillä nainen naamioituneena mieheksi on perustarinankerrontaa ja ihan hauskaa.

Pelin teemat ovat kypsiä ja sopivaa hyvästä draamasta tykkäävälle. Mietin mitenkähän peli mahtaa löytää yleisönsä. Pelin kuvakaappaukset eivät näytä ihmeelliseltä ja tuntuu että pelin kohderyhmää ovat sellaiset, kenen mielestä pelit ovat liian naiiveja. Ehkä jos tarpeeksi moni kehuu sitä niin alkaa kassakone kilisemään?

Kirjaudu kommentoidaksesi