Maahanmuutto simulaattori

Peli on visual novel tarinapeli, jossa kuvataan nuoren naisen matkaa Syyriasta Eurooppaan vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana.

Peli menee suoraan asiaan kun matka alkaa, joten pieni taustoitus on paikoillaan pelin kotisivulta. Nour niminen nainen siis lähtee yksinään pakoon Syyriasta ja pitää yhteyttä kännykällä Majdiin, joka on hänen aviomiehensä ja pelaaja asettuu siis Majdin rooliin, joka jakaa kännykän välityksellä ohjeita mitä pitää tehdä. Majd ei voi lähteä itse mukaan, koska hänen täytyy pitää huolta äidistään ja isoisästään, jotka eivät pärjää ilman huolenpitoa.

Peli on aika yksinkertainen. Ruudulla näkyy koko ajan kännykän näkymä ja välillä valitaan parista vastaus vaihtoehdosta sopiva. Välillä Nour lähettää kuvan, josta tulee taustakuva kännykän ympärille. Musiikki soi harvoin ja pelin äänet on kännykän viestin merkkiääniä.

No entäs ne kännykkään tulevat viestit? Ne on ihan hyvin käsikirjoitettu. Tarinalla on mahdollisuus haarautua riippuen siitä mitä valitsee. En ole ihan varma onko tässä pelissä onnellista loppuratkaisua lainkaan. Itse päädyin poliisin pamputtamaksi Turkin ja Bulgarian rajalla ja peli päättyi Sofian nettikahvilaan. Pelissä olisi ollut mahdollisuus mennä Libanonista laivalla eteenpäin, mitäköhän siitä olisi tullut?

Pelin loppuvaiheessa huomasin että täällä on asetusvalikko, josta saa isot fontit päälle. Pieni fontti on ihan ookoo, mutta kaiken maailman silmälasien käyttäjien kannattaa aina valita isoin fontti.

Ihan mukava pikku tarina. Ostin tämän eurolla tarjouksesta ja maksoin Nintendon kultakolikko bonuspisteillä. Ihan hyvä hinta laatu suhde.

Kirjaudu kommentoidaksesi