Maaseudun idylliä

Omalaatuisen pelinkehittäjä SWERYn tekemä puuhapeli The Good Life sijoittaa pelaajan toimittaja-valokuvaaja Naomi Haywardin saappaisiin. Hänen pitää matkustaa New Yorkista Englantiin Rainy Woodsin pikkukylään ja selvittää miksi se on maailman onnellisin kylä. Palkinnoksi hänen massiivinen velkansa kuitataan maksetuksi.

Naomi saa asua ilmaiseksi kylässä, mutta hänen on tienattava jokapäiväinen ruokansa. Pelissä on nälkämittari, joten pitää muistaa syödä ettei pelaaja kuole nälkään. Helppo tapa syödä on mennä ravintolaan, mutta se ei ole ilmaista. Rahaa tienaa kun kuvaa eri kohteita, joiden ympärillä käy pöhinä. Jos esim. pöhinän kohteena on pitkähiuksiset naiset, voi käydä ottamassa kuvan vaatekaupan pitäjästä ja ladata kuvan kuvapalveluun ja sitten tilille alkaa tulla rahaa. Rahaa voi tienata myös tekemällä kyläläisen nakittamia juoksupoikailu tehtäviä.

Pelin pelaaminen on pitkälti eri asioiden kanssa puuhastelua. Mitään taitoa vaativia osuuksia ei juuri ole. Pelissä voi kraftata huvikseen erilaisia esineitä, mutta jotkin materiaalit ovat turhan hankalasti tavoitettavissa. En ole keksinyt muuta tapaa hankkia alumiinia kuin penkoa roskiksista alumiinitölkkejä. Niitä tarvitaan paljon jotta niistä saa aikaiseksi käyttökelpoista alumiinia, mutta pelin läpäisyyn ei tarvita alumiinia.

Kylää asuttaa erikoiset tyypit ja niiden kanssa on hauska rupatella ja pyytää tehtäviä. Pelissä on ihan oma harvinainen tunnelmansa, mikä on varmaan SWERY tavaramerkki. Pelin julkaisussa olleet suorituskyky ongelmat on korjattu päivityksillä, ainakin jos pelaa PS5:llä. Peli tuntuu silti teknisesti vähän homebrewltä, sillä esim jos hakkaa kalkkunan kuoliaaksi, tämä kävelee vielä vähän matkaa eteenpäin ja haihtuu sitten.

The Good Life on hyvä jos kaipaa vaihtelua varman päälle tehtyihin AAA-peleihin. Jos hankkii tämän Pleikkarille ja on tapana platinoida kaikki pelit niin sitten ei kannata, sillä trophylistan perusteella listalla on joitain simputustrophyjä, joita tahkotessa menee varmasti hermo.

Kirjaudu kommentoidaksesi