Maatuskalla leikkimässä

Maquette on pulmapeli, jossa on kikkana esineiden koolla kikkailu. Pelialueena on kupolikattoinen rakennus, joka sisällä on pienoismalli samasta kupolista, jonka sisällä ollaan. Kupoliin sisältyvää taikaa voi kokeilla pelin alussa löytyvällä kuutiolla, jos tiputtaa pienen kuution pienoismalli kupolin viereen, se ilmestyy jättikokoisena sen kupolin viereen, jossa pelaaja on. Eli vähän maatuska nukkemainen periaate.

Yleinen kikka ongelmissa on sillan rakentaminen. Pelialueelta löytyvän pienoismalli sillan voi laittaa pelialueen pienoismalliin, jolloin siitä ilmestyy isoon kupoliin oikea silta, jota pitkin voi kulkea. Pienenä vinkkinä, siltana toimii myös muut kuin sillan näköiset esineet. Esineitä voi sumplia paikoilleen, L1 ja R1 kiertävät esinettä pystyakselin ympäriltä. L2 ja R2 lähentää ja loitontaa.

Pelihahmo osaa hypätä risti-napista. Hyppynapin lisääminen peliin saattoi olla huono idea. Hyppynapin takia pelissä on nyt ihan surkeita tasohyppelyosuuksia, mitkä menevät ihme kihnutukseksi. Minusta tuntuu ettei kaikkia osuuksia missä tasohyppelin oltu tarkoitettu hypittäväksi, vaan käytin jotain hyppimiseen perustuvaa porsaanreikää ongelmanratkaisuun.

Pelissä pyörii joku rakkaustarina taustalla pelin edetessä. En jaksanut seurata sitä kovin tarkkaan ja tarina tuntui jotenkin irralliselta, mikä ei liittynyt pelin kulkuun mitenkään.

Jos on plussatilaus ja tv-tasossa on PS5 niin mikä ettei kokeilla tätä ilmaiseksi. Pelin alku on parempi kuin loppu. Voihan sen sitten keskeyttää jos ei maistu ja jos ei viitsi keskeyttää niin peli on aika lyhyt. PS5:n vinkkijärjestelmä auttaa jos jää jumiin.

Kirjaudu kommentoidaksesi