firewatch

Metsän tarina

Peli on kävelysimulaattori ja tarinapeli, jossa pelaaja aloittaa hommat metsänvartijana. Metsässä tapahtuu kaikenlaista eikä homma käy tylsäksi. Metsä on putkimainen käytäväverkosto ja eksymisen vaara on minimaalinen. Heti ensimmäiseksi kannattaa laittaa asetuksista gps täplä pois päältä. Se on tyhmän näköistä kun paperikartalla näkyy missä on ja kompassillekin on enemmän käyttöä kun sijaintia ei näy kartalla.

Pelin alussa kerrotaan taustatarina, jossa luetaan tekstejä ja kuitataan tekstit äksällä. Peli alkaa varsinaisesti kun päähenkilö pääsee metsänvartijan tähystystorniin ja alkaa ensimmäinen työpäivä. Pelaaja pitää esimieheensä yhteyttä radiopuhelimella. On vuosi 1989 eivätkä kännykät ole yleistyneet.

Kävelysimulaattori genrelle tyypillisesti pelaaja ei hirveästi tapaa muita ihmisiä, mutta esimieheen pidetään tiiviisti yhteyttä radiopuhelimella. Keskusteluja on mukava seurata ja pelaajan annetaan usein valita vuorosanansa eri vaihtoehdoista.

Juonesta voin paljastaa sen verran että tässä ei pelasteta maailmaa, mikä yksinään riittää viiden tähden arvosteluun. Kamalan yksipuolisia juonia videopeleissä.

Kirjaudu kommentoidaksesi