Titanfall 2

Minun rautajättini

Titanfall 2 on ammuskelu ja toimintapeli, mikä sisältää yksinpelikampanjan. Ihminen on valloittanut avaruuden ja eri planeetoilla asuvat ihmiset käyvät sotaa keskenään. Pelaaja on Militian puolella ja käy epäonniselle tiedusteluretkelle IMC:n Typhoon planeetalle, missä joutuu väijytetyksi ja kauas pois tiedustelukohteesta. Tästä alkaa epätoivoinen kamppailu vihollislinjojen takana.

Titanfall on vähän kuin stereotyyppinen videopeli, missä käydään totaalista sotaa ja mitä näytetään telkkarissa kun on puhe lasten pelaamisesta. Tämä ei ole mun lempigenre, mutta tämä on paljon parempi kuin ne mitä pelasin 00-luvulla.

Pelin alussa on hauska keksintö, kun pelaaja on virtuaalitodellisuus harjoitusleirillä, niin siinä samalla mitataan pelaajan taitoja että mikä vaikeustaso pannaan. Vaikeustasot on helpoimmasta vaikeimpaan easy, regular, hard ja master. Kone päätti että regular taso sopii minulle harjoitusradalla olevan suorituksen perusteella. Regular vaikeus on hyvin tasapainossa, eikä vaikeustasopiikkejä tai jumituksia tullut vastaan.

Peli ei ole pelkkää ammuskelua, vaan välillä tarvitaan akrobaattisia kykyjä kun kiipeillään seinillä hämähäkkimies tyyliin. Muutenkin pelin kulku menee kiitettävän vaihtelevasti. Pelin juoni on vähän kuin Tähtien sota, missä IMC on imperiumi ja Militia on kapinalliset. QTE pikakohtauksia ei ole ja välinäytökset ovat minimissä, joten pelaajalla riittää tekemistä itse pelaamisen kanssa.

Spoilataan sen verran että pelaaja pääsee ohjaamaan Titan mech robottia, vaikka on luokitukseltaan pelin alussa c-luokan kiväärimies. Tämän arvaa muutenkin pelin nimestä. Titan robotilla olevat osuudet on rajoitettu, että useimmin liikutaan ohjaamon ulkopuolella kiipeilemässä seinillä. Titan osuudet ovat kunnon mech robotti tykitystä maksimaalisella tuhovoimalla.

Tämä on mainio toimintapeli ja Tähtien sodan ystävien kannattaa harkita tutustumista.

Kirjaudu kommentoidaksesi