Muuttolinnun haahuilua

AER on väkivallaton fiilistely ja tutkimispeli, jossa pelaaja ohjaa pyhiinvaellusretkellä olevaa henkilöä, joka osaa muuttua linnuksi. Pelimaailma koostuu ilmassa leijuvista maapaloista, joten linnuksi muuttuminen on tarpeen jos haluaa liikkua paikasta toiseen.

Pelissä ei ole gps:ää, joka näyttää minne pitää mennä seuraavaksi. Se voi olla ihan virkistävääkin jos pitää miettiä itse minne pitää mennä seuraavaksi, mutta tässä tapauksessa se on tympeää, sillä tutkittavista temppeleistä ollaan tehty suunnattoman suuria ja pelihahmo matelee hitaasti eteenpäin. Peliajasta iso osa kuluu kun katsoo hitaasti matelevaa pelihahmoa kun kurkistaa joka nurkan taakse että olenko tutkinut tämän paikan – onko täällä joku salakäytävä.

Peliä ei ole ääninäytelty vaan puhe tulee tekstinä ruudulle. Käsikonsolitilassa olevan Switchin tapauksessa teksti on aivan liian pientä. Lisäksi tärkeät osat tekstistä on korostettu punaisella värillä, jolloin niistä ei silloin ainakaan saa selvää.

Vaikka peli sai nyt haukut niin ei sen ostaminen ole kiellettyä. Peli voi sopia lapselle, jonka pelityyli on sellainen että haluaa tutkia paikkoja vapaasti. Pelin ikärajakin on vain 7 väkivallan puutteen takia. Itse olisin antanut ikärajaksi 3. Peli on lisäksi lähes aina tarjouksessa, jolloin sen saa kahvikupin hinnalla.

Kirjaudu kommentoidaksesi