Need For Speed: Most Wanted

Criterion Gamesin edellinen NFS-peli oli menestys: Hot Pursuit on monen mielestä paras NFS-peli tällä konsolisukupolvella. Mutta miten siitä voi parantaa? Välissä on flopannut The Run, kuitenkin eri kehittäjältä, EA Black Boxilta. Kun mukaan tuodaan iso kaupunki, paljon yksityiskohtia, Autolog ja ripaus Burnouttia, lopputulos on laadukas. Tässä versiossa on hyvinkin tuttu nimi, Most Wanted löytyy seitsemän vuoden takaisesta, EA Black Boxin kehittämästä pelistä. Nimestä huolimatta pelit ovat hyvin erinlaisia, seitsemän vuotta sitten muotia oli jallittaa poliiseja, nykypäivänä trendi on... Vapaus.

Pelin pääasia on päästä mahdollisimman korkealle Most Wanted-listalla. Uuden haasteen avaaminen vaatii tietyn pistemäärän, jota voi kartuttaa voittamalla kisoja, tekemällä hienoja driftejä ja hyppimällä "mainostaulujen" läpi. Kuitenkin pelissä keskitytään erityisesti ajamiseen ja autojen etsimiseen - pelaajan ei enää tarvitse ajaa puolta peliä lävitse ennen kun saa alleen vaikkapa Lamborghinin, vaan etsiä autot jotka on ripoteltu tienvarsiin ja parkkihalleihin. Uudella Easydrive-toiminnolla voit vaihtaa autoa lennosta jo löytämääsi autoon. Kaikki autot ovat ainakin jotenkin erikoisia, varsinkin kun aloitusautosikin on Porsche.
Jokaisella autolla on ajettavana viisi kilpailua jotka ovat eri vaikeusasteilla. Kisoja voittamalla saat autoosi nitrot, paremmat renkaat ja muuta kivaa, esimerkiksi nopeammin vaihtuvat vaihteet.

Poliisit ovat erittäin outoja tässä versiossa - niitä pitäisi lähteä pakoon mutta jos jäät kiinni, mitään ei tapahdu; jatkat ajamista samalla autolla. Joskus tämä on kannattavampaakin, koska on erittäin hermoja kiristävää, kun et pääse tappiinviritetyllä Lamborghinilla minnekkään ja poliisit saavat aina jostain ne 30km/h lisää vauhtia.

Yksinpeli ei ole mitään parasta herkkua, mutta kelpaa joskus viikonloppuiltaisin ajella ja etsiä jotakin uutta. Online-puolella taas on paljon hauskaa leikkimistä kavereiden kanssa esimerkiksi kuka hyppää pisimmälle hyppyristä X. Myös erinlaisia yhteistyötehtäviä on saatavilla. Tämäkin on jo sinällään hauskaa mutta vain oikeassa porukassa: Jos mukaan eksyy joku joka vain ajelee ympäri kaupunkia, niin peli-ilo hiipuu kun odotat että jotain tapahtuu viiden kaverisi kanssa.

Pelin maisemat ovat värikkäät ja mielenkiintoiset, vaikkakin tätä ei huomaa jos ajat samalla Lamborghinilla kahtasataa kilpailijat kannoillasi. Jos jostain löytyy vähänkään heppoisempi aita niin toki sinne tekee mieli mennä katsomaan että mitä toisella puolella on. Heti ensinmäisestä hypystä tunnistaa Hot Pursuitin ajettavuuden ja ripauksen Burnout Paradisea. Online-puolen kömmähdykset ovat valitettava miinus mahtavaan peliin.

Kirjaudu kommentoidaksesi